Elég a tabellára pillantani, s azonnal kiderül, hogy milyen fontos lesz csapatunk számára az idei esztendő utolsó két bajnoki mérkőzése, amikor közvetlen vetélytársainkat fogadjuk hazai környezetben. Az elvárásról, az esélyekről csapatkapitányunkat, Cseh Györgyöt kérdeztük.

– Mit vársz a csapattól a Sopron és a MAFC elleni találkozókon?

– Ezt a két mérkőzést, ha törik, ha szakad, meg kell nyernünk. A szezonunk eddig nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de ami megtörtént, azon már nem lehet változtatni, nincs értelme keseregnünk a korábbi eredmények miatt. Főleg akkor, amikor két közvetlen vetélytársunk ellen idehaza fejezzük be a 2017-es évet. A győzelemhez nagy szükségünk lesz közönségünk támogatására, akik a gyengébb eredmények ellenére is kitartanak mellettünk. Ez nagyon sokat jelent nekünk, hiszen hazai pályán szurkolóink jelentik azt a bizonyos 6. embert, aki sokszor átsegített bennünket a nehézségeken. Remélem így lesz ez ezen a két mérkőzésen is.

– Milyen emlékeid vannak a Sopron, illetve a MAFC elleni mérkőzésekről?

– A soproniak ellen a jászberényi csapat tagjaként nincs sok sikerélményem, mert tőlük az elmúlt években rendre kikaptunk. Azt tudjuk, hogy most sok gonddal küzdenek az SKC-nél, de a mi felkészülésünk és eddigi idényünk sem volt problémamentes. Elég, ha csak arra gondolunk, hogy a mostani keretünk mikorra is állt össze, miközben Czirbus Józsi megsérült, s idegenlégiós cserék is voltak nálunk. Most viszont előre kell tekintenünk, s nyernünk kell ezen a két találkozónkon. A MAFC ellen már sokkal jobb a statisztikánk, ők nem nyerni járnak hozzánk, bár volt, amikor megtréfáltak bennünket. Igaz, mi többször nyertünk ellenük idegenben. Mivel a bajnokság nagyon kiegyenlített, így nem lehet azt mondani, hogy most két „könnyebb” mérkőzésünk következik. A Sopronnal szemben tehát van mit törlesztenünk, de nem lesz könnyű a MAFC ellen sem.

– Mi kell mindenképpen ahhoz, hogy sikerrel vívjuk meg ezt a két találkozót? Mi lehet a siker kulcsa?

– Azt remélem, hogy csapatként fogunk majd jól működni ezen a két mérkőzésen, mert amikor csapatként jól funkcionálunk, akkor nincs különösebb baj a játékunkkal még a legjobbak ellen sem. Amikor viszont megbomlik a csapategység, s egyénieskedünk, akkor mindig bajba kerülünk. A csapatjáték csiszolása egyébként meglehetősen nehéz akkor, amikor különböző okok miatt kevesen vagyunk, s így az edzéseken is nehéz a gyakorlás. Most viszont erre a két mérkőzésre mindent félre kell tennünk, s a csak a győzelemre koncentrálni. A siker kulcsa szerintem a csapatjáték lesz. Nálunk ugyanis nincsenek olyan extra játékosok, akik mérkőzésről mérkőzésre 30 pontokat szórnak. A mi erőnk az egységben lehet és van, no meg hazai pályán szurkolóinkban is, akik elképesztően jó hangulatot tudnak varázsolni a Bercsényibe.

Szántai Tibor