Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság csapatai december második felében sem pihennek, hiszen három forduló mérkőzéseit is megrendezik még ebben az évben. A mieink számára az Alba Fehérvár elleni idegenbeli találkozót követően két nagyon fontos hazai összecsapás következik két közvetlen rivális, a Sopron és a MAFC ellen.

Ünnepek ide vagy oda, a férfi kosárlabda-bajnokságban nincs megállás, sőt lehet azt mondani, hogy az év zárása lesz csak az igazi. December második felében ugyanis három forduló mérkőzéseit is megrendezik a bajnoki pontvadászatban. Ez pedig igencsak megerőltető sorozat lesz minden együttes számára.

A mieink szombaton (december 16-án) Székesfehérváron kezdik ezt a hármas sorozatot. A bajnoki címet védő fehérváriak ellen a tisztes helytállás lehet a célunk, hiszen ellenfelünk a szezon második felére alaposan belelendült. Kedden egy korábbról elhalasztott mérkőzésen sorozatban ötödik sikerét szerezte meg az Alba, amikor hazai pályán legyőzte a kaposváriakat. A papírforma egyértelműen a házigazdák sikerét ígéri ezen a találkozón, melyen Sejficséknek nem lesz veszteni valója, azaz nyugodtan léphetnek pályára.

Annál inkább nagyobb lesz a tét idei utolsó két bajnokinkon, ahol előbb a Sopront (december 22.), majd a MAFC-ot (december 28.) fogadjuk. Elég a tabellára tekinteni, s azonnal kiderül, hogy két közvetlen riválisunk ellen játszunk majd hazai környezetben, s ha szeretnénk felzárkózni az előttünk állókhoz, akkor ezt két találkozót mindenképpen meg kell nyernünk.

A korábban szebb napokat megélt Sopron az idei szezonban nagyon gyengén szerepel, de ez nem jelenti azt, hogy könnyű mérkőzés vár ránk karácsony előtt. A MAFC pedig már 3 győzelemnél jár, azaz nem történik számukra akkor sem tragédia, ha kikapnak Jászberényben. Nekünk viszont csak a győzelem lesz elfogadható mindkét mérkőzésen, mert fel kell zárkóznunk az előttünk állókhoz, hogy az alapszakasz jövő évi mérkőzésein lehetőségünk legyen az utolsó két helyről előrébb lépni.

Mindkét hazai mérkőzésen nagy szükség lesz szurkolóink biztatására, akik az ASE és a Szombathely elleni hazai, vesztes mérkőzéseken is a csapat mellett álltak. A szezon két legfontosabb találkozója lesz a Sopron és a MAFC ellen, s a drukkerek nélkülözhetetlenek lesznek a sikerhez. Ahhoz, hogy együtt sikeresen, két győzelemmel búcsúztassuk a 2017-es esztendőt, megalapozva ezzel a 2018-as előrébb lépés lehetőségét.

Egy szó, mint száz: nem könnyű évzárás vár ránk, de szurkolóink segítségével megszerezhetjük az oly fontos, évvégi győzelmeket.

Az alapszakasz állása:
1. Szolnoki Olaj KK 9 gy 1 v
2. EGIS Körmend 8 gy 1 v
3. Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 7 gy 3 v
4. Alba Fehérvár 6 gy 4 v
5. Pécsi VSK-VEOLIA 6 gy 4 v
6. Naturtex-SZTE-Szedeák 5 gy 5 v
7. Atomerőmű SE 5 gy 5 v
8. Zalakerámia ZTE KK 5 gy 5 v
9. DEAC 5 gy 5 v
10. Kaposvári KK 4 gy 6 v
11. KTE-Duna Aszfalt 4 gy 6 v
12. MAFC 3 gy 7 v
13. Sopron KC 1 gy 8 v
14. JP Auto-JKSE 1 gy 9 v

Szántai Tibor