A bb1.hu kosaras hírportál, ahogy a korábbiakban, úgy a 12. forduló után is összeállította a forduló válogatottját. Posztonként a szerzett VAL értékek alapján rangsorolták a játékosokat, s a Sopron ellen remekül játszó Devante Wallace csapatunkból is a legjobbak közé került.

A 12. forduló válogatottjának érdekessége, hogy hárman is az alsóházi rangadóról, a JP Auto-JKSE – Sopron KC mérkőzésről kerültek a legjobbak közé. Még érdekesebb, hogy ketten a vesztes csapat tagjai voltak. Ám a sok esett pont az egyéni értékelésben is megtette hatását. Egy korábbi jászberényi kedvenc is tagja a legjobb ötösnek, hiszen Rastko Dramicaninnak jelentős érdemei voltak abban, hogy csapata, a KTE Duna Aszfalt legyőzte hazai pályán az esélyesebbnek számító Falco gárdáját.

A 12. forduló válogatottja:

Joshua Parker (Sopron KC, 35 VAL), 23/6-os pont, 11 kiharcolt fault, 7 gólpassz, 3 lepattanó, 2 labdaszerzés és 2 kapott blokk.

Seth Allen (Atomerőmű SE, 36 VAL), 30/15-ös pont, 7 lepattanó, 6 gólpassz, 5 kiharcolt fault, 4 labdaszerzés, 2 személyhiba, 1 kapott blokk és 1 eladott labda..

Devante Wallace (JP Auto-JKSE, 33 VAL), 32/9 pont, 4 lepattanó, 4 kiharcolt fault, 3 eladott labda, 3 személyhiba, 2 labdaszerzés és 1 blokk.

Rastko Dramicanin (KTE-Duna Aszfalt, 28 VAL), 21/6-os pont, 5 lepattan, 5 kiharcolt fault, 2 gólpassz, 2 személyhiba, valamint 1-1 eladott labda.

Ryan Watkins (Sopron KC, 49 VAL), 36/9-es pont, 13 lepattanó, 5 kiharcolt fault, 4, fault, 3 gólpassz, 1 eladott labda.

A VAL értékekből az is kiderül, hogy a forduló MVP-je Rayan Watkins (Sopron KC) lett.

Parker először került a forduló válogatottjába, Wallace, Alex és Dramicanin már 2-2 alkalommal érdemelte ezt ki, míg Watkinsnak ez már negyedszer sikerült.

Szántai Tibor