A bajnoki rajt előtt nem sokan gondoltak arra, hogy a 12. fordulóban alsóházi rangadót játszik egymás ellen a JP Auto-JKSE a Sopron KC ellen. A soproniak és mi is jobb szereplésben bíztunk, de ezen már kár keseregni, most jön az egymás elleni mérkőzés a Bercsényi úti játékcsarnokban.

Az NB I A-csoportjában először 2011/2012-ben mérkőzött meg csapatunk a soproniakkal. Akkor mindkét találkozót a nyugat-magyarországiak nyerték. A következő szezonban hazai pályán ugyan kikaptunk, de idegenben először nyertünk a soproniak ellen. Azóta viszont idehaza és idegenben is rendre vereséget szenvedtünk soros ellenfelünktől. Ha tehát a statisztikát nézzük, akkor a vendégeink számítanak a péntek esti összecsapás esélyeseinek. Ám van egy nagy különbség a korábbi és a mostani mérkőzés között. Az elmúlt években a Sopron az egyik meghatározó csapata volt az NB I A-csoportjának, most viszont ugyanúgy 1 győzelemmel állnak, mint mi (van egy elmaradt mérkőzésük).

A soproniak legutóbb a Zalaegerszegtől szenvedtek vereséget hazai pályán. A hírek szerint sérülések és egyéb problémák is nehezítik ellenfelünk felkészülését. Az alapszakasz első felének végén mindkét gárda számára rendkívül fontos ez az összecsapás, hiszen aki nyer, az megindulhat az előttük állók után, s lesz esélye elkerülni az utolsó két hely egyikéről.

Mi persze azt szeretnénk, ha a JKSE nyerné a találkozót. Érdekesség, hogy a vendégek egyetlen eddigi győzelmüket idegenben szerezték, Kecskeméten sikerült a két pontot megszerezniük. Talán nem véletlen, hogy eddigi egyetlen győzelmünket mi is a Kecskemét ellen arattuk, ám hazai pályán.

A soproniaknál menet közben edzőváltozásra is sor került. Az első kilenc fordulóban Váradi Kornél irányította az együttes szakmai munkáját, majd Sabáli Balázs – korábban is volt már az SKC vezetőedzője – vette át a csapatot. Egyelőre vele sem megy jobban a soproniaknak, hiszen előbb Székesfehérváron az Alba Fehérvártól, majd legutóbb hazai pályán a Zalaegerszegtől is vereséget szenvedtek. Sabáli nincs könnyű helyzetben, hiszen meghatározó játékosokat kell nélkülöznie sérülések miatt. A hírek szerint a szlovén válogatottal Európa-bajnokságot nyert Zagorac sem áll majd rendelkezésére Jászberényben. Az SKC játékosai egyébként legutóbbi 16 bajnoki mérkőzésükből egyetlen egyet tudtak megnyerni…

Mindez persze nem jelenti azt, hogy könnyű mérkőzésre számíthatunk a soproniak ellen. Még úgy sem, hogy nálunk csak a sérüléséből lábadozó Czirbus József nem lesz ott a játéktéren pénteken este. Az biztos, hogy a vendégek nem adják majd könnyen a „bőrüket”, s nagy szüksége lesz csapatunknak a lelátókról jövő biztatásra. Az idei gyengébb eredmények ellenére remélhetőleg minél több sportbarát a helyszínen tekinti majd meg a találkozót, s támogatásukkal megnyerhetjük ezt a nagyon fontos találkozót. 

A 12. forduló párosítása:

2017. dec. 20. – szerda

Kaposvári KK – Naturtex-SZTE-Szedeák

 

2017. dec. 21. – csütörtök

  1. 00 óra: KTE-Duna Aszfalt – Falco Vulcano Energia KC Szombathely

18.00 óra: Pécsi VSK-VEOLIA – Zalakerámia ZTE KK

 

2017. dec. 22. – péntek

18.00 óra: JP Autó-JKSE – Sopron KC

18.00 óra: MAFC – Alba Fehérvár

 

2017. dec. 23. – szombat

15.45 óra: EGIS Körmend – Atomerőmű SE

18.00 óra: Szolnoki Olaj KK – DEAC

Szántai Tibor