A Ménkű Tibor-Lo Elhadji Malick edzői páros vezérletével csapatunk simán elkerülte a play-outot és végzett a bajnokság 12. helyén. Ménkű Tibort már felkerestük néhány kérdés erejéig, most pedig Lo Elhadji Malick állt készséggel rendelkezésünkre.

1. Az előző idényben a kaposváriak elleni idegenbeli mérkőzésen már irányíthattad a felnőtt együttest, a mostani szezonban azonban Ménkű Tiborral karöltve szűk 1 hónapig ti feleltetek a szakmai munkáért. Hogy érezted magad a kispadon, illetve mit gondolsz az edzősködésetek alatti időszakról?

Teljesen más volt a helyzet, mint a tavalyi és sokkal nehezebb helyzetben volt a csapat, de szerencsére hamar elértük a bennmaradást. Mint mindig, én nagyon jól éreztem magam a kispadon.

2. Véleményed szerint, minek volt köszönhető, hogy ennyire jól összetudtátok kapni a csapatot? Melyik volt számodra a legnehezebb találkozó?

A játékosok mentalitásának volt köszönhető hogy ennyire összetudtuk szedni magunkat. Olyan profi gondolkodású játékosok voltak idén a csapatban egytől-egyig, ami ritka.

Az itthoni MAFC meccs volt a legnehezebb találkozó a számomra, hiszen csak 24 óránk volt a felkészülésre.

3. Milyen volt Ménkű Tiborral együtt dolgozni?

Nagyon jó volt Tibivel együtt dolgozni, hiszen a mi kapcsolatunk mind a három helyzetben helyt állt: mikor idekerültem akkor csapattársak voltunk NB2-ben, majd a játékosom volt és most végül kollégák voltunk.

4. Kicsit a felnőttektől elkanyarodván, az U20-as, valamint az U18-as gárdánál is edzősködtél az évben, utóbbi együttessel a Regionális Bajnokság Keleti régiójának harmadik helyén végeztetek. Hogyan értékelnéd a két csapat egész idénybeli teljesítményét?

Az U20-as csapat szereplése a helyzetünkhöz képest jó volt. Idén az volt a legnagyobb öröm, hogy azok a játékosok, akik a felnőtt csapatnál is edzettek és U20-ban játszottak nagyon nagy fejlődésen mentek keresztül.

Az U18 esetében hiányérzetem van, hiszen az elért eredménynél mi jobbak vagyunk. Ennek tudjuk az okát, de ez már egy másik beszélgetés témája.

5. Mit vársz a jövőt illetően az utánpótlás csapataidtól, valamint a felnőtt együttestől?

A felnőtt csapat esetében remélem, hogy nyugodtabb év elé nézünk.

Az utánpótlás terén az utóbbi két évben teljesen más munka folyik itt, melynek előbb-utóbb beérik a gyümölcse.