A MAFC elleni mérkőzés előtt nem sokkal Ménkű Tibor és Lo Elhadji Malick vette át a felnőtt együttesünk irányítását, így ennek okán az idényt még erőnléti edzőként kezdő Ménkű Tibor volt a vendégünk ezúttal, aki készséggel válaszolt kérdéseinkre.

1. Az előző szezonban már utánpótlás edzőként irányítottad a Kadett együttest, míg a mostani idényben ez mellett a felnőtt csapatnál is tevékenykedtél erőnléti edzőként. Ehhez képest a MAFC elleni mérkőzés előtt derült ki nem sokkal, hogy te és Lo Elhadji Malick közösen készítitek fel majd a csapatot a továbbiakban a soron következő mérkőzésekre. Hogyan, illetve miként tudtátok ilyen gyorsan összekapni az együttest?

Az idei szezonban az erőnléti edzősködés mellett tanuló szerepkörben is voltam a felnőtt csapat mellett. Ezalatt az idő alatt Stefan Tottól rengeteg dolgot tanultam. Eddig nem volt edzői szemszögből rálátásom az NB1-es edzői munkára.

A MAFC elleni mérkőzés előtt egy nappal tudtuk meg, hogy az elnökség azt szeretné változás legyen a felnőtt csapat élén. Lo Elhadji Malickkal próbáltuk a lehetőségeinkhez képest kihasználni az időt, ami sikerült is.

2. Rátérve a fővárosiakkal szembeni találkozóra, egészen fenomális és példaértékű volt az együttműködés közted és Lo Elhadji Malick között a MAFC elleni mérkőzésen. Honnan merítettek erőt, illetőleg mi volt a győzelem kulcsa?

Malick és én régóta ismerjük egymást. Utánpótláskoromban volt edzőm évekig, illetve amióta edzősködöm mentoromként tekintek rá és beszélünk szinte minden nap.

A győzelem kulcsa az volt, hogy mindenki nyerni akart, emellett sikerült egy csapatként játszanunk.

3. A bajnokság legutóbbi fordulójában az Atomerőmű SE otthonában léptünk pályára, ahol bár az első félidőben még a hazaiak vezettek, mégis a második játékrészben nagyszerűen összeállt a mieink játéka. Mi hangzott el a szünetben az öltözőben, illetve hogyan értékelnéd azt a találkozót?

Nyugodtabban tudtunk készülni a paksi mérkőzésre. Sajnos a mérkőzés elején nem sikerült megvalósítani a fiúknak, amit kértünk tőlük. A félidőben higgadtan átbeszéltük a hibákat, végig vettük mit kell másként csinálnunk, aminek köszönhetően megfordítottuk a mérkőzést.

4. A Pakson aratott győzelmünkkel és azzal, hogy a MAFC legyőzte a Vasas gárdáját biztossá vált, hogy csapatunk a hátralévő mérkőzésektől független biztosan bennmaradt az első osztályban. Mi lehet a célunk a továbbiakban?

Célunk vereség nélkül zárni az alsóházat. Mindenféleképpen vissza akarunk vágni a Vasasnak az itthoni vereségért, plusz az utolsó hazai mérkőzésünkön sem lehet más elfogadott csak a győzelem.