A szombati, Paks elleni hazai vereséget követően nincs sok ideje regenerálódni csapatunknak, mert kedden (december 12-én) a 3. fordulóból elhalasztott mérkőzést kell pótolnunk. Ismét hazai pályán, de a szombatinál még nehezebb ellenfél következik, hiszen a szombathelyi Falco gárdája idén is a bajnoki cím egyik esélyese.

A szombathelyiek nemzetközi kupakötelezettsége miatt elhalasztott találkozón nem a mieink számítanak esélyesnek, de ez nem azt jelenti, hogy játékosaink feltett kézzel lépnek majd pályára. Főleg annak ismeretében, hogy szombaton a vendégek is vereséget szenvedtek Pécsen, egy kétszeri hosszabbításba torkolló találkozón. Azaz, a hazai pályán szinte verhetetlen Falco idegenben azért megszorongatható, akár le is győzhető. Persze Szekulovics mester csapatát minden bizonnyal fel is paprikázta ez a vereség a jászberényi vendégjáték előtt. A vendégek mesterének nem lesz szokatlan a berényi csarnok, hiszen 2015. decemberétől 2016. májusáig éppen nálunk dolgozott vezetőedzőként, és irányításával akkoriban egy nagy tavaszi menetelésnek köszönhetően együttesünk elkerülte a play-out-ot.

Az elmúlt négy szezonban a szombathelyiek ellen lejátszott 8 találkozóból hatot a nyugat-magyarországiak nyertek. Idegenben mind a négy bajnokit elveszítettük a Falco ellen, míg hazai környezetben kétszer győztünk, kétszer pedig veszítettünk. Azaz, van példa rá, hogy a szombathelyiek fejet hajtottak a Bercsényi úti játékcsarnokban.

2013/2014

JKSE – Falco 101-92

Falco – JKSE 90-87

 

2014/2015

JKSE – Falco 87-107

Falco – JKSE 108-81

 

2015/2016

JKSE – Falco 99-91

Falco – JKSE 100-76

 

2016/2017

JKSE – Falco 66-83

Falco – JKSE 84-64

 

Ahogy az eredményekből látszik, kétévente sikerül hazai pályán legyőznünk a szombathelyieket, s ebből adódóan most ismét a mieink sikere következik. Pontosabban következne, hiszen ehhez azért lesz egy-két szava, kosara a szombathelyieknek is, akik remek idegenlégiósokkal és jó magyar játékosokkal érkeznek kedden hozzánk. Ellenfelünk kilenc bajnokijából hatot nyert meg, s hazai pályán az idei szezonban is veretlen (4 győzelem), ám idegenben negatív a mérlege (2 győzelem, 3 vereség).

Mindezzel együtt is nem a mieink a keddi találkozó esélyesei, de Sejficcsel kiegészülve csapatunk meglepheti a szombathelyieket. Ehhez pedig szükség lesz a szurkolók támogatására is. Remélhetőleg a szokatlan időpont ellenére megtelik a Bercsényi úti játékcsarnok, s a kilátogató sportbarátok egy nagyszerű mérkőzést izgulhatnak majd végig a helyszínen.

Ugyanezen a napon egy másik, az 1. fordulóból elhalasztott találkozót is megrendeznek, melyen az Alba Fehérvár a Kaposvári KK-t fogadja.


December 12. – kedd

18.30 óra: Alba Fehérvár – Kaposvári KK

Alba Regia Sportcsarnok

19.00 óra: JP Auto-JKSE – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Bercsényi úti játékcsarnok

Szántai Tibor