Az előző idényben 5 mérkőzésen a felnőtt gárdát Lo Elhadji Malickkal közösen is irányító, valamint a JKSE Kosársulijában korábban edzői feladatokat ellátó Ménkű Tiborral beszélgettünk, aki az új idényben egyelőre más irányú munkája miatt abbahagyja az edzősködést Jászberényben.

1. Mióta kötődsz a JKSE-hez, illetve a JKSE Kosársulijához?

Talán 2001-ben mehettem le az első kosárlabda edzésemre Jászberényben, Horváth Balázshoz. Az edzősködést 2015-ben kezdtem hivatalosan, de már vagy 7 éve besegítettem az akkori edzőknek, akik azóta barátaim lettek.

2. Milyen korcsoportot edzettél és milyen eredménnyel? Mit tekintesz a legfontosabb eredményednek?

Az elmúlt két szezonban az U16-os korosztály volt köthető hozzám, idén váltottam volna eggyel nagyobb korosztályra. Örülök, hogy ez alatt a két év alatt sikerült bejutnom a fiúkkal az ország legjobb 16 csapata közé, ahol sokkal nagyobb egyesületeket/akadémiákat magunk mögé sorakoztatva megszereztük a 13. helyet. De a legfontosabbnak azt tekinteném, hogy sikerült közösen dolgoznom és fejlődnöm a fiúkkal.

3. Hogyan ítéled meg a szakmai munkát a Kosársuliban? Milyen lehetőségük van a mostani kosaras fiataloknak manapság Jászberényben?

A mostani munkát nem tudom megítélni, mivel már nem vagyok részese sajnos. A kosárlabdát most kezdő fiataloknak jobb lehetőségük van, mint nekünk volt, mivel korosztályokban per pillanat létszám probléma nincs, ahogy én tudom. Illetve több edzővel dolgozik most az utánpótlás, mint amikor mi kezdtük.

4. Úgy tudjuk, más területen dolgozol tovább, vagyis nem folytatod a Kosársuli edzői munkásságokat a JKSE Kosársulijában. Merre folytatod?

Sajnos a főállásomban munkarend változás következett be, ami elszakít a JKSE-től, és Jászberénytől. A kosárlabdától nem szakadok el, szerencsére tudom folytatni edzői tevékenységemet egy budapesti akadémián.

5. Tervezel még edző lenni a JKSE Kosársuliban? Mit üzensz azoknak a fiataloknak, illetve szüleiknek, akik ragaszkodnak/ragaszkodtak hozzátok?

Tudom, hogy nem ért még véget a munkám a JKSE-nél, csak most egy kis időre külön válunk. Sok szülőnek tartozom köszönettel, hogy támogattak, a gyerekeknek meg a rengeteg együtt töltött időt köszönöm. Remélem sikerült valami hasznosat is átadnom nekik. 🙂

6. A kezdetektől a mai napig mire emlékszel vissza a legszívesebben?

Rengeteg élményem van 2001-től mostanáig, játékosként és edzőként egyaránt. Nehéz bármit is kiemelnem. Aki ismer, tudja, hogy a jászberényi kosárlabda nagy helyet fog elfoglalni mindig is a szívemben.