Részletek: http://www.kosarpalanta.hu/

A jászberényi Lehel Kosársuli az MKOSZ és a helyi iskolákkal együttműködve városunk két iskolájában is működteti a palánta programot, melynek keretében 300e Ft-os eszközcsomagokat adott át az iskolák képviselőinek. Az eszközökkel a gyerekek a palánta program foglalkozásain találkozhatnak.

Ezeken a foglalkozásokon nem kifejezetten csak a kosárlabdán van a hangsúly, hanem a helyes mozgástechnika felépítése, megalapozó sportágak mozgásanyagának beépítése, jövőbeni sérülések kockázatának csökkentése, hajlékonyság, mozgástartomány folyamatos karbantartása, mobilitás, stabilitás megalapozását előkészítő gyakorlatanyag elsajátítása, a teljes mozgásanyagot átfogó koordinációs és ügyességfejlesztő szemlélet kialakítása a cél.

Hosszú folyamat eredményeként a kosárpalánta program szakmai anyagaként elkészült tanterv, bekerült az 1-4 osztályos testnevelés tanterv kerttanterv részébe. Ez egyben azt is jelenti, hogy mostantól kezdve a kosárpalánta foglalkozások testnevelés óra keretén belül is megtarthatóak.

Együttműködő partner iskoláink:
▪Belvárosi általános iskola
▪Jászberényi Katolikus Óvoda, általános iskola, középiskola

Az iskolai palánta programos kapcsolattartók a program keretében folyamatos szakmai támogatást is kapnak, annak érdekében, hogy a gyakorlatokat a leg hatékonyabban taníthassák az 1-4 osztályos gyerekek részére. A Lehel Kosársuli – a JKSE utánpótlás bázisa – bízik abban, hogy amikor a gyerekek kiválasztják a nekik megfelelő sportágat, olyan mozgáskoordinációs alapokkal rendelkeznek majd, ami nagy segítség lesz abban, hogy az sportágat mielőbb készség szinten műveljék majd.

A csomag tartalma (115db eszköz) különböző labdák, bólyák, tornabotok, egyensúlyozó félgömb, karikák, koordinációs létra, párna, stb.

Az eszközök használatához sok-sok tornaórát kívánunk!