Szombaton koraeste a bajnokság 11. fordulójában Székesfehérváron, a bajnok Alba Fehérvár otthonában lépett pályára csapatunk. A találkozón érvényesült a papírforma, ám a 13 pontos vereség miatt nincs szégyenkezni valónk.

I. negyed

Harris kosarával kezdődött a találkozó (0-2), ám a 2. perc közepén már nálunk volt az előny (2-4). Az Alba Lóránt Péter zsákolásával egyenlített, de az 5. perc kezdetén már 5 pont volt az előnyünk, miután Wallace szerzett egy triplát és egy duplája is jó volt (4-9). Erősített a hazai gárda és fordított 11-9-ra, majd a 8. percben 11-11 volt az állása. A negyed hajrájában nem sikerültek a dobásaink, míg a másik oldalon jobban céloztak Dzunics mester tanítványai és így 6 pontos Alba vezetéssel zárult a 10 perec (17-11).

II. negyed

Bár Lucsics és Rakics is betalált távolról, a házigazdák is szorgoskodtak a palánk alatt és a negyed közepéig tartották is 7 pontos előnyüket (28-21). A játékrész második felében fölénybe került a nagyobb sebességgel játszó hazai gárda, s így Nikola Lazicsnak a 17. percben 33-21-nél időt kellett kérnie. Sajnos ez sem sokat segített, hiszen tovább növelte előnyét az Alba, mivel Lóránték 10 pontjára csak 2-vel feleltek a mieink (43-22).

A találkozós sorsa az első félidő végére eldőlt, de egyáltalán nem volt mindegy, hogy milyen lesz a folytatás, hiszen egy nagy vereség nem jött volna jól csapatunknak a Sopron és a MAFC elleni találkozók előtt. Szerencsére a fiúk összekapták magukat a nagyszünetben a folytatásra..

III. negyed

Ez a tíz perc Sejficsről szólt. Centerünk szinte tarthatatlan volt. Előbb beszórt két büntetőt (korábban kétszer is hibázott a büntetővonalról), majd négy duplával 10 pontig jutott ebben a negyedben. A játékrész első felében még így is tartotta a különbséget az Alba, de Wallace két triplája és Cseh duplája után már csak 11 pont maradt a házigazdák előnye. Bármily hihetetlen, de a negyed második felében 9 pontot szereztünk, míg ellenfelünk egyet sem! (51-40).

IV. negyed

Felváltva estek a kosarak, a különbség 12-15 pont között mozgott. Lóránték arra nagyon vigyáztak, hogy 10 ponton belülre ne tudjon csapatunk kerülni, s ez sikerült is nekik. A találkozó utolsó kosarát Sejfics szerezte, aki ezzel beállította a 68-55-ös végeredményt.

A bajnok a papírformának megfelelően megszerezte ellenünk a kötelező 2 pontot. A fehérváriak ezzel sorozatban 6. győzelmüket aratták. Fiaink tisztesen helyt álltak a mérkőzésen és készülhetnek a számunkra legfontosabb két találkozóra, a Sopron és a MAFC elleni hazai találkozókra.

 

Alba Fehérvár – JP Auto-Jászberényi KSE 68-55 (17-11, 26-11, 8-18, 17-15)

V.: Györffy P., Török R., Surányi G.,

Alba Fehérvár: Hill 4, Simpson 6/6, Harris 9/3, Lóránt 18, Keller Á 13/3. Csere: Mohammed 6/3, Keller I. 2, Horton 6, Filipovity 4, Kovács -.

Edző: Braniszlav Dzunics

JP Auto-JKSE: Rakics 5/3, Nelson 4, Wallace 16/12, Lucsics 3/3, Sejfic 21. Csere: Molnár -, Cseh 6, Kerpel-Fronius -.

Edző: Nikola Lazics

A forduló további eredményei:

A játéknap nagy rangadóján a szombathelyiek hazai pályán legyőzték a listavezető Szolnokot. Az újonc debreceni csapat hazai környezetben a pécsieket is legyőzte, s már 6 sikernél tart. Kaposváron hosszabbítás után nyert a Kecskemét, s a hazaiak edzője, Fekete Ádám felajánlotta lemondását, miután ez volt csapata sorozatban elszenvedett veresége. Szegeden óriási küzdelemben, egyetlen ponttal tudott nyerni az esélyesebb Körmend, míg Pakson a hazaiak sikerével ért véget a MAFC elleni találkozó. Kikapott másik közvetlen riválisunk, a Sopron is, mégpedig hazai pályán a Zalaegerszegtől.

DEAC – Pécsi VSK-VEOLIA 83-73

Falco – Szolnoki Olaj KK 95-77

Atomerőmű SE – MAFC 74-65

Kaposvári KK – KTE-Duna Aszfalt 64-66 (hosszabbítás után)

Naturtex-SZTE-Szedeák – EGIS Körmend 79-80

Sopron – Zalakeármia ZTE KK 84-91

A tabella élén váltás történt, a Szombathelyen vereséget szenvedő Szolnok a második helyre került, s most a Körmend a listavezető. Csapatunk a Sopronnal zárja a listán 1-1 győzelemmel és 9, illetve 10 vereséggel.

Szántai Tibor