2 győzelem, 1 vereség Serdülő A csapatunk mérlege a legutóbbi három felkészülési mérkőzésen

Három felkészülési mérkőzést is játszott az elmúlt 2 hétben Serdülő A csapatunk.

Először augusztus 28-án, kedden, Nagykőrösön volt jelenése ifjú tehetségeinknek, ahol a Pityke KSE kadettjei voltak a jászberényi fiúk ellenfelei.

A találkozó első része nem indult jól számunkra, mivel a hazaiak jó ritmust fogtak, amelynek következtében egy negyed után 7 pontos hátrányba kerültek a mieink (23-16).

A játék képe a következő etapban sem változott, csapatunk igyekezett faragni a hátrányán, ám a nagykőrösiek rendre jól fejezték be akcióikat, és a félidőben 52-34-re húztak el tőlünk.

A harmadik 10 percben aztán szigorítottunk védekezésünkön és nagyszerű játékkal 59-55-re zárkóztunk fel a befejező játékrész előtt.

Az utolsó periódus szoros játékot hozott, együttesünk pedig minden megte tt, de nem tudta ledolgozni hátrányát az összecsapás végére, így végül 80-74 arányú vereséget szenvedtünk az ütközet végén.

Pityke KSE – Lehel Kosársuli 80 – 74
(23-16, 29-18, 07-21, 21-19)
Nagykőrös

Lehel Kosársuli: Nagy Á. 20, Kerek K. 16, Takács B. 12, Zahalka M. 8, Fülöp G. 7, Csabai B. 6, Kocza B. 2, Kovács-Rékasi Sz. 2, Fodor B. 1, Durucz D -.

Pár nappal később, augusztus 31-én, a megyeszékhelyen újabb mérkőzésen léptek pályára fiatal kosarasaink, akik ezen a napon a Szolnoki Sportcentrum U16-os Lány együttesével mérték össze erejüket.

Az első negyed kevés pontot hozott, mégis tíz perc elteltével minimális előnyben voltak a mieink vetélytársukhoz képest (7-8)

A második játékrészben sem volt pontzuhatag, ám ez a periódus a hazaiaknak sikerült jobban, így a szünetre döntetlen állásnál mehettek a felek (16-16).

A pihenő után ugyanakkor erőre kapott csapatunk, és a remek akcióinknak köszönhetően hét egységgel húztunk el a házigazdáktól az utolsó etap előtt (35-42).

A negyedik felvonásban többször is 2 pontra faragták hátrányukat a vendéglátók, azonban együttesünknek minden hazai felzárkózásra volt válasza, aminek következében végül 50-54-es jászberényi győzelem született mérkőzés végén.

Szolnoki Sportcentrum U16 Lány – Lehel Kosársuli U14 50-54
(7-8, 9-8, 19-26, 15-12)
Szolnok

Lehel Kosársuli: Czakó B.15, Takács B. 8, Csabai B. 8, Fodor B. 7, Nagy Á. 7, Kocza B. 3, Kerek K. 2, Fülöp G. 2, Kovács-Rékasi Sz. 2, Durucz D. -, Halász P. -, Halász G -.

Az együttes utolsó felkészülési mérkőzésére szeptember 7-én került sor, amikor is az Újpest-MT látogatott a Jászság fővárosába.

Nagyszerűen indult az összecsapás a mi szempontunkból, mivel csapatunk már az első etapban elkapta a fonalat, és a jó védekezés, valamint a koncentrált támadójáték hatására 27-13-ra lépett el a budapestiektől.

A folytatásban továbbra is lendületben maradtak a jászberényi srácok és előnyüket tovább növelve egészen 53-21-re alakították az állást a nagyszünetre.


A harmadik 10 percben az újpestiek 7 pontot tudtak csökkenteni hátrányukon és kerültek ezzel 30 egységen belülre az utolsó etap előtt (67-42).


Amely játékrész a kevés pont mellett szoros játékot hozott, ám a mieink ezzel együtt is 77-54 arányban nyerték meg az utolsó felkészülési találkozójukat.

Lehel Kosársuli – Újpest-MT 77-54
(27-13, 26-8, 14-21, 10-12)
Jászberény

Lehel Kosársuli: Czakó B. 18, Nagy Á. 15, Zahalka M. 15, Fodor B. 8, Kerek K. 8, Kocza B. 5, Fülöp G. 4, Takács B. 4, Kovács Rékasi Sz., Kocsis L., Halász P.

Harkai Hunor edző így értékelte a gárda eddigi felkészülését:”Példamutató, amilyen rendszerességgel jártak serdülő játékosaink az edzésekre augusztus 1-től, illetve ahogy dolgoznak és viszonyulnak a kosárlabdához. Négy felkészülési mérkőzést játszottunk két serdülő és két kadett csapat ellen. Gratulálok a csapatnak a pénteki Újpest-MT elleni játékhoz és győzelemhez. Az Országos 1. fordulóban nehéz ellenfeleket kaptunk, megpróbálunk majd minél jobban helytállni. Úgy gondolom, jó a hangulat a csapaton belül, ami ha párosul azzal, hogy fiatal játékosaink a rendszeresség mellett, még többet akarnak tanulni és bátran merik alkalmazni az új dolgokat a mérkőzésen is, akkor erősebb csapatokat is megfogunk lepni ebben az idényben.”

Serdülő A csapatunk számára a következő hétvégén veszi kezdetét az Országos Serdülő Bajnokság 1. fordulója.