210 nap után újra mérkőzés! 

Az NB I/A-csoportos felnőtt férfi kosárlabda-bajnokság 2. fordulójában a Sopron KC vendége lesz felnőtt együttesünk. Mivel a hétvégi Falco-Vulcano Energia KC Szombathely elleni mérkőzésünk elmaradt, ezért számunkra most kezdődik a pontvadászat. Ami a soproniakat illeti, az első fordulóban hosszabbítás után szenvedtek 78-70-es vereséget az OSE Lions otthonában. 

A szezon első bajnoki találkozójáról, klubunk elnökét, Petőfi Áront kérdeztük: 

  „Hétfőn délelőtt, a protokollnak megfelelően, a M210 nap után újra mérkőzés!agyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége által előírt koronavírus-tesztet elvégezte csapatunk, nagyon reménykedünk benne, hogy mindenki negatív eredményt produkál. 
  A felkészülésünk nem zajlott zökkenőmentesen, sajnos az NB1/A-s csapatok között elsőként nálunk mutattak ki pozitív tesztet, ezért csak szeptember 10-e körül tudtuk elkezdeni teljes csapattal a munkát. Szerencsére, a pozitív tesztet produkáló játékosunk tünetmentes volt, és később csatlakozhatott a társaihoz. 
  Pici hátrányunk talán van, egy kicsit úgy érzem, hogy levagyunk maradva a többi csapathoz képest, ráadásul a Sopron már játszott egy tétmeccset. Az Oroszlány elleni meccsen látható volt, hogy a kezdésnél még nagyon szezon eleji formát mutattak a csapatok, de a mérkőzés végére letisztult a játék. Úgy gondolom, hogy az idei bajnokságban nagyon nehéz lesz idegenben mérkőzést nyerni, bízom benne, hogy egy jó mérkőzést tudunk játszani és győztesként hagyhatjuk el a parkettet. 
  A felkészülés alatt mutatott formánk remélem javulni fog. Az edzőmeccseink nem úgy sikerültek, ahogy azt elterveztük, ez többet között betudható, a 1,5 hetes kihagyásunknak. Egyelőre nincsen sérültünk, betegünk, nagyon bízom benne, hogy szerdán nekünk is fel fogják dobni a labdát Sopronban. 

Mindenképp egy bajnoki kezdéshez méltó teljesítményt szeretnénk nyújtani’’.  

A mérkőzés szerdán, 20:00-kor kezdődik a Novomatic Arénában. 

Hajrá Jászberény! 

A 2.forduló mérkőzései: 

2.forduló Naturtex-SZTE-Szedeák - OSE Lions 2020. október 7. szerda 18:00 

2. forduló Szolnoki Olajbányász - DEAC 
2020. október 7. szerda 18:00 

2. forduló Sopron KC - Jászberényi KSE 
2020. október 7. szerda 20:00 

Bóta Márton