A 6. forduló záró mérkőzésén fogadjuk a Körmendet

Egy négy hazai mérkőzésből álló hazai etapot kezdünk vasárnap a Bercsényi úti játékcsarnokban az EGIS Körmend együttese ellen. Ez lesz a forduló utolsó találkozója, azaz a többiek eredményének ismeretében lép majd pályára a két együttes.

Fontos sorozatot kezd csapatunk vasárnap koraeste, amikor a 6. forduló záró találkozóján az EGIS Körmend gárdáját fogadja. Egymás után ugyanis négyszer lépünk pályára hazai környezetben, s ezen mérkőzések eredményei nem kis befolyással lehetnek a folytatásra.

Ami soros ellenfelünket illeti, 3 győzelemmel és 2 vereséggel várják a mieink elleni találkozót. Három győzelmüket hazai pályán szerezték (Alba Fehérvár, KTE-Duna Aszfalt és Sopron KC), míg idegenben eddig nem termett babér a számukra (DEAC, PVSK-VEOLIA). Reményeink szerint ezt a sorozatot folytatja majd nálunk a körmendi csapat, ám nem lesz egyszerű a győzelem megszerzése az előző szezont negyedik helyen záró ellenfelünk ellen. Igaz, az ő keretük is alaposan átalakult, ám az öt idegenlégiósuk Ferencz Csabával és Csorvási Milánnal együtt nagyon jó kis csapatot alkot. Legutóbb a Kecskemét ellen majdnem kicsúszott a kezükből a győzelem, mert a záró tíz perben gyenge teljesítményt nyújtott az Antonis Contantinidis irányította gárda.

Náluk is voltak változások a nyáron, s nagyon jól kezdtük a szezont, ám a legrosszabbkor jött irányítónk, Remon Nelson sérülése. Ő achilles ín szakadást szenvedett az Alba Fehérvár elleni találkozó hajrájában, s műtétét követően hónapokig nem léphet pályára. Helyére egy több éve már Európában játszó, tapasztalt, a legjobb korban lévő játékost sikerült igazolnunk Damier Erik Pitts személyében. Nikola Lazicsnak egy hete volt arra, hogy az új fiút beépítse csapatunkba, s ez bizony nem túl sok idő. Mivel nálunk is több rutinos, tapasztalt játékos pattogtat, ez nagy segítség lehet Pitts számára. Remélhetőleg bemutatkozása nagyszerűen sikerül majd, s győzelemmel kezdi meg jászberényi pályafutását.

Egyébként ránk férne már egy győzelem a körmendiek ellen, hiszen a legutóbbi három szezonban lejátszott hat találkozóból csak egyet tudtunk hazai pályán megnyerni.

2015/2016
Körmend – Jászberény 77-68
Jászberény Körmend 81-84

2016/2017
Körmend – Jászberény 98-66
Jászberény – Körmend 95-88

2017/2018
Körmend – Jászberény 77-61
Jászberény – Körmend 71-85

Egy szó, mint száz, egy nagyon fontos mérkőzés vár ránk vasárnap koraesete a Bercsényi úti játékcsarnokban.

Szurkolóink támogatásával sikerülhet megszerezni a két bajnoki pontot a körmendiek ellen! Ehhez szükség lesz mindenkire, azaz találkozzunk vasárnap koraeste a Bercsényi úti játékcsarnokba, s szurkoljuk ki a győzelmet!

A 6. forduló teljes programja:

2018. november 2. – péntek
18.00 óra: KTE-Duna Aszfalt – Sopron KC

2018. november 3. – szombat
18.00 óra: DEAC – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely
18.00 óra: Zalakerámia ZTE KK – Szolnoki Olaj KK
18.30 óra: SERCO-TF-Bp – PVSK-VEOLIA
19.00: Atomerőmű SE – Kaposvári KK
19.00 óra: Alba Fehérvár – Naturtex-SZTE-Szedeák

2018. november 4. – vasárnap
18.00 óra: JP Auto-JKSE – EGIS Körmend

Szántai Tibor