A bajnok érkezik hozzánk vasárnap

A lehető legnehezebb ellenféllel szemben kell vasárnap bizonyítani a mieinknek, hogy a legjobbaknak is méltó ellenfelei tudnak lenni.

A bajnoki címet védő, a Bajnokok Ligájában is szereplő Falco-Vulcano Energia KC Szombathely ellen jelen helyzetben nincs veszíteni valónk. Búzás Bence felépült betegségéből, de Peringer, Marinkovics és Brbaklics továbbra sem bevethető. Kisebb sérüléssel bajlódott Reed és Ruják is, de remélhetőleg ők bevethetőek lesznek.  Márpedig a szombathelyiek velük együtt is nagy falat lenne a mieinknek, de tény, hogy több esélyünk lenne ellenük teljes kerettel.

 

A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a pécsiek mellett a másik veretlen csapat a bajnokságban. Mind a magyar mag, mind az idegenlégiósok kiemelkedő játékerőt képviselnek magyar viszonylatokban. Az együttes kedden Törökországban lépett pályára, s egészen a záró harmadik partiban volt a Besiktas ellen. A záró tíz percben azután a hazaiak felőrölték a szombathelyiek ellenállását és 74-49-re a törökök nyertek. A Falco két győzelemmel és három vereséggel jelenleg a D-csoportban a nyolc együttes közül a hetedik helyen áll. A csoportban a 2. és a 7. helyezett között mindössze egyetlen győzelem a különbség, s az első négy jut tovább.

 

Ellenfelünknek tehát lesz elég ideje a pihenésre is, hiszen a megszokott szombati időpont helyett őket vasárnap fogadjuk. A célunk pedig a tisztes helytállás lehet, amiben akár egy meglepetés is beleférne. Persze ehhez alaposan fel kellene javulni védekezésünknek, mert nagyon sok pontot kapunk. Csökkenteni kellene az eladott labdák számát és a dobáshatékonyságon is van mit javítanunk. Röviden: a csapatjáték minden elemében javulnunk kell, hogy esélyünk legyen egy jó mérkőzésre a Falco ellen.  Egyesületünk elnöke, Petőfi Áron a találkozó kapcsán, azt mondta, hogy jelenleg ezzel a kerettel várjuk a szombathelyieket, de a jövő héten már elképzelhető változás.

 

A 8. forduló mérkőzései

2019. november 16. – szombat

18.00 óra: DEAC – KTE-Duna Aszfalt

18.00 óra: Zalakerámia ZTE KK – Naturtex-SZTE-Szedeák

18.00 óra: Atomerőmű SE – OSE Lions

18.00 óra: EGIS Körmend – Alba Fehérvár

19.00 óra: Szolnoki Olaj KK – Sopron KC

20.20 óra: PVSK-VEOLIA – Kaposvári KK

 

2019. november 17. – vasárnap

18.00 óra: Jászberényi KSE – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Bercsényi úti játékcsarnok

Hajrá JKSE!

 

Szántai Tibor