A bajnokhoz utazunk csütörtökön

Az NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabdabajnokság 12. – csütörtöki – fordulójában a bajnoki címvédő Szolnoki Olaj KK gárdája fogadja a mieinket. A listavezető ellen lépnek pályára a 4. helyen álló kosarasaink, azaz most valóban nevezhető rangadónak a megyei derbi.

A Szolnok idén is hozza a formáját, hiszen 10 győzelemmel és 1 vereséggel a tabella élén áll. A mieink – talán a bajnokság eddigi legnagyobb meglepetéseként – 7 győzelemmel és 4 vereséggel a negyedik helyen állnak. A szolnokiak legutóbbi 8, a mi csapatunk pedig legutóbbi öt bajnoki mérkőzését megnyerte. Mindezek alapján most valóban kiérdemli a megyei derbi a rangadó jelzőt is. Persze azzal mindenkinek tisztában kell lennie, hogy gondjai, bajai ellenére a mostani találkozó esélyese is a Szolnok.

A házigazda megyeszékhelyiek jól szerepelnek a nemzetközi színtéren is, ám sérülések és játékoscserék is nehezítik most a dolgukat. A legfrissebb hír velük kapcsolatban, hogy egy nagyon rutinos idegenlégióst igazoltak a szerb Nemanja Milosevics személyében. A 31 éves, leginkább a négyes poszton bevethető 204 éves kosaras nemzetközileg is jegyzett játékos. Kérdés, hogy ellenünk pályára léphet-e már. Persze nélküle is bombaerős a szolnoki keret, amely kiváló idegenlégiósokból és magyar válogatott játékosokból áll. Vojvoda Dávidot nem kell egyetlen kosárlabda barátnak sem bemutatni, ő a az idehaza játszó legjobb magyar játékos, aki nemzetközileg is magasan jegyzett kosaras. Ő a vezére a bajnokcsapatnak, de Luksa Andrics és Strahinja Milosevics semlegesítése is nagyon sok gondot okoz ellenfeleiknek.

Nekünk igazán nincs veszíteni valónk a bajnok elleni idegenbeli találkozón. Célunk a tisztes helytállás lehet, de csak úgy érdemes pályára lépni kosarasainknak, ha ezen a meccsen is győzni szeretnének. Mert az esély az egy dolog, ám a labda mindkét csapatnak egyformán kerek lesz. Az biztos, hogy egy esetleges jászberényi győzelem a szezon eddigi legnagyobb meglepetése lenne. Abban biztosak lehetünk, hogy Pantelicsék nem feltartott kézzel lépnek pályára Szolnokon, s akik kilátogatnak a találkozóra, jó meccset láthatnak majd.

A 12. forduló programja
PVSK-VEOLIA – Zalakerámia ZTE KK 83-92 (korábban lejátszották)
18.00 óra: DEAC – Alba Fehérvár
18.00 óra: Szolnoki Olaj KK – JP Auto-JKSE
18.00 óra: EGIS Körmend – Atomerőmű SE
18.00 óra: Kaposvári KK – KTE-Duna Aszfalt
18.00 óra: Naturtex-SZTE-Szedeák – Sopron KC
19.00 óra: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – SERCO-TF-BP

Hajrá JP Auto-JKSE!

Szántai Tibor