Még három forduló van hátra az alsóházi rájátszásból, de már eldőlt, hogy a mieink a következő szezonban is az NB I A-csoportjában szerepelhetnek, azaz nagyon rossz indulás után sikerült a bennmaradást kiharcolnunk. Nem lesz azonban tét nélküli ez a három mérkőzésünk sem, mert szeretnénk megszerezni a 11. helyet, s ehhez további győzelmeket kell gyűjtenünk.

Az alsóházi rájátszás 4. fordulójában, szerdán este, a MAFC otthonában lép pályára csapatunk. A fővárosiakkal szemben van mit törlesztenünk, hiszen az alapszakaszban mi is és ők is nyerték az egymás elleni hazai mérkőzésüket, majd a rájátszásban a Bercsényiben szenvedtünk vereséget soros ellenfelünktől. Mégpedig úgy, hogy a két vesztes mérkőzésen nyújtottuk idei leggyengébb teljesítményünket. Most megmutathatjuk, hogy nem véletlenül állunk a MAFC előtt.

Veszíteni valója ezen az összecsapáson már csak ellenfelünknek van, hiszen egy vereség számukra biztos play out-ot jelentene, s az sem mindegy, hogy ott övék lesz-e a pályaelőny vagy várhatóan a soproniaké. Azaz a Gabányiban ezúttal sem lesz könnyű dolgunk. Igaz, mi nyugodtan játszhatunk, míg ellenfelünknek csak a győzelem lehet elfogadható.

Remélhetőleg a fiúk is átérzik, hogy még nincs itt a szezon vége. Ráadásul csapatunk kapitányának, Cseh Györgynek kedden volt a névnapja, azaz társai egy névnapi győzelemmel is meglephetnék. Egy fővárosba aratott sikert követően pedig vasárnap, a szezon utolsó hazai mérkőzésén, a soproniak ellen minden bizonnyal népes szurkolótáborral együtt ünnepelhetnénk a szezon számunkra eredményes befejezését.

Egyébként pedig már csak önbecsülésünk és a tisztesség jegyében is mindent meg kell tennie csapatunknak a hátralévő fordulókban is a győzelemért.

Az alsóházi rájátszás 4. fordulójának programja:

  1. április 25. – szerda

18.00 óra: MAFC – JP Auto JKSE

19.00 óra: Sopron KC – DEAC

Az alsóházi rájátszás állása a 3. fordulót követően:

11. JP Auto-JKSE 11 gy 18 v
12. DEAC 10 gy 19 v
13. Sopron KC 7 gy 22 v
14. MAFC 7 gy 22 v

Szántai Tibor