A bombaerős listavezetőt, a Körmendet fogadjuk szombaton

Az NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabdabajnokság felsőházában a második középszakaszbeli mérkőzését játssza csapatunk szombaton hazai pályán a listavezető EGIS Körmend ellen. A Magyar Kupában legyőztük a körmendieket, ám a bajnokság alapszakaszában mindkét találkozót ők nyerték. Most is ők az esélyesebbek, hiszen nálunk Coleman sérülés, Pantelics kiállítás miatt nem léphet pályára.

A felsőház első fordulójában szabadnapos volt az alapszakaszt megnyerő körmendi együttes, amely megnyerte legutóbbi nyolc bajnoki mérkőzését. Nem túlzás azt állítani, hogy a jelenleg legjobb formában lévő csapatot fogadjuk szombaton koraeste a Bercsényi úti játékcsarnokban. Az alapszakaszban mindkét mérkőzést vendégeink nyerték. Jászberényben egy utolsó pillanatban szerzett kosárral szerezték meg a győzelmet (88-90), míg hazai pályán 18 ponttal győztek le bennünket (90-72). Ez nem túl jó előjel a mieink számára, mint ahogy az sem, hogy Coleman továbbra sem hadrafogható még, s a legutóbb Szombathelyen kiállított Pantelics sem léphet pályára a szombati találkozón. Így pedig még nehezebb dolga lesz Cseh Gyuriéknak, ha meg akarják tréfálni a körmendi alakulatot.

Minden a vendégek mellett szól, s ez lehet a mi esélyünk. Igaz, a körmendiekre egyáltalán nem jellemző, hogy lebecsülnék soros ellenfelüket, s az is biztos, hogy nálunk is győzni szeretnének. A középszakasz végén ugyanis az első hely a rájátszásban végig pályaelőnyt jelent majd, s ezt nem szeretnék kiadni a kezükből. Remek idegenlégiósok mellett a válogatott Csorvási és Ferencz, valamint tehetséges fiatalok alkotják a körmendi csapatot, amely jelenleg a bajnoki cím legnagyobb esélyesének számít.

A felsőházi középszakasz második fordulójának programja:

  1. április 13. – szombat

18.00 óra: JP Auto-JKSE – EGIS Körmend

18.00 óra: PVSK-VEOLIA – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

A középház középszakaszbeli második fordulójának programja:

  1. április 13. – szombat

19.00 óra: Atomerőmű SE – Sopron KC

  1. április 14. – vasárnap

19 óra: Zalakerámia ZTE KK – KTE-Duna Aszfalt

Az alsóházi középszakaszból szombaton az 1. forduló második mérkőzését rendezik:

  1. április 13. – szombat

18.00 óra: Alba fehérvár – SERCO-TF-BP

Hajrá JP Auto-JKSE!

Szántai Tibor