A Falco ellen idegenben a 24. fordulóban

Az NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabdabajnokság 24. fordulójának mérkőzéseit március 23-án, szombaton rendezik. Csapatunk a mögöttünk álló Falco-Vulcano Energia KC Szombathely oroszlánbarlangjában lép pályára, ahol ebben a szezonban még csak a körmendiek tudtak nyerni.

A 23. fordulóban bebiztosítottuk helyünket a felsőházban, így nyugodtan utazhatunk a Falco félelmetes otthonába, ahol a házigazdák rendre kevés esélyt adnak ellenfeleiknek. Sokáig ebben a szezonban is veretlen volt odahaza a szombathelyi csapat, ám éppen a legutóbbi hazai találkozóját veszítette el az Arena Savariaban, ahol z EGIS Körmend győzte le Perl Zoltánékat. Ezt követően viszont idegenben javított a Falco, Kecskeméten nyertek a szombathelyiek.

A két együttes őszi találkozója Jászberényben a mieink sikerével ért véget (73-67). Azóta azonban a szombathelyiek kerete tovább erősödött, hiszen Perl Zoltán és Anthony Govens visszatért, míg Norfleet és Pusthavar távozott. Három fordulóval az alapszakasz vége előtt két győzelemnyi a különbség a két együttes között, s ahhoz, hogy a házigazdáknak maradjon esélye megelőzni bennünket, mindenképpen győzniük kell, lehetőleg  6 pontnál nagyobb különbséggel. A Magyar Kupa 8-as döntőjében is összefutottunk a Falcoval és ott, az elődöntőben „átgázoltak” rajtunk a szombathelyiek (96-70).

Az elmúlt három szezon alapszakaszában hat mérkőzést váltott egymással a két együttes és a mérleg 4 szombathelyi és 2 jászberényi győzelem. Szombathely számunkra bevehetetlen vár volt, míg hazai pályán azért el-elkaptuk a Falcot.

2015/2016

Jászberény – Szombathely 99-91

Szombathely – Jászberény 100-76

2016/2017

Jászberény – Szombathely 66-83

Szombathely –Jászberény 84-64

2017/2018

Jászberény – Szombathely 71-85

Szombathely – Jászberény 85-65

Ezúttal igazán csak a hazaiaknak van veszteni valója ezen a találkozón. A papírforma egyértelműen mellettük szól, s kérdés az is, hogy nálunk kik lépnek pályára. Kisebb-nagyobb sérülések, betegségek nehezítették ugyanis a mieink felkészülését erre a találkozóra is, de akik pályára lépnek biztosan mindent megtesznek ezúttal is a sikerért, ahogy tették a szezonban eddig minden mérkőzésen.

A 24. forduló programja:

  1. március 23. – szombat

17.00 óra: DEAC – Sopron KC

18.00 óra: PVSK-VEOLIA – Atomerőmű SE

18.00 óra: EGIS Körmend – Kaposvári KK

18.00 óra: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – JP Auto-JKSE

18.00 óra: Naturtex-SZTE-Szedeák – SERCO-TF-BP

18.00 óra: Alba Fehérvár – Zalakerámia ZTE KK

18.00 óra: Szolnoki Olaj KK – KTE-Duna Aszfalt

 Hajrá JP Auto-JKSE!

Szántai Tibor