A harmadik negyed döntött a Paks javára

Szombaton teljes fordulót rendeztek az NB I/A-csoportos felnőtt férfi kosárlabda-bajnokságban. A mieink Pakson vendégszerepeltek, s az Atomerőmű SE ellen a harmadik negyed első öt perce döntött a hazaiak javára. Fotó: mkosz.hu.

Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk a nyáron alaposan megerősödött és top csapatnak számító paksiak otthonába, de csapatunk nem feltett kézzel lépett pályára. Az első negyed elején hol az egyik, hol a másik csapat vezetett 2-3 ponttal, majd a negyed hajrájában a hazaiak elhúztak 18-13-ra, de az első tíz perc lefújásakor csak egyetlen pont volt az előnyük (18-17). A második negyed nagy részében is fej-fej mellett haladtak a csapatok (29-29. Csak az utolsó két percben sikerült 6 pontos előnyre szert tennie a hazaiaknak, akik kihasználták, hogy támadásban 2-3 lehetőséget is elhibáztunk, míg ők betaláltak. A félidei 37-31-es állás azt sejtette, hogy izgalmas folytatás következik majd.

Sajnos a nagyszünetet követően, a harmadik negyed első felében nem sikerült kosarat szereznünk, míg a hazaiak 11-0-s rohanással 48-31-re alakították az eredményt. Itt el is dőlt a győzelemért járó két pont sorsa, mert a folytatásban biztosan őrizte előnyét az Atomerőmű. Az viszont a mieink dicséretére szól, hogy a záró tíz percet két ponttal megnyerték. A harmadik játékrészbeli ötperces kihagyás viszont a vereségünket okozta. Volt játékosunk Coleman jól teljesített a hazaiaknál, hiszen 13 pontig jutott, s tekény részese volt annak az öt percnek, amikor eldőlt a mérkőzés.

A hazaiak közel 40-kal dobták a hármasokat (10/25), míg mi csak 25%-kal (4/16), nekik 9, nekünk 18 eladott labdánk volt, s míg ők 15 támadólepattanót szedtek, addig mi csak 5-öt. Ezekben a mutatókban volt lényeges különbség a paksiak javára. A mérkőzés legponterősebb játékosa viszont tőlünk került ki, hiszen Staten 18/3-as pontmutatóval zárt.

Atomerőmű SE – Jászberényi KSE 77–62 (18-17, 19-14, 24-13, 16-18)

Atomerőmű SE: Evans 16/6, Harris 8/6, Faust 11/6, Coleman 13/6, Lóránt 15. Csere: Valerio-Bodon 3/3, Szalai 2, Jackson 9/3, Kis R.

Jászberényi KSE: Staten 18/3, Mészáros M. 4, Miller 8/6, Alekszandrov 10/3, Pantelics 6. Csere: Brbaklics 2, Peringer 8, Marinkovics 6, Ruják B., Búzás B.

 

Az mkosz.hu oldalon az edzők és egy-egy játékosa az alábbiak szerint értékelte a találkozót:

Dzunic Branislav, az Atomerőmű SE vezetőedzője: Azt gondolom, hogy a harmadik negyedik kiegyenlített csata volt, de a mérkőzés azon periódusában dőlt el minden. Véleményem szerint kicsit jobban védekeztünk, mint az előző meccseken, a labdajáratásban azonban vannak még problémák, túl sok egyénieskedés van a csapatban, nem olvassuk jól a helyzeteket, nem tudjuk hol és hogyan kell passzolni. Ebben kell előrelépést mutatnunk.

Nikola Lazic, a JKSE vezetőedzője: Gratulálok a Paksnak. Az első félidőben jól játszottunk, de a harmadik negyedet nagyon rosszul kezdtük. Van sok probléma nálunk, főleg a támadójátékunkban, nem dobtunk túl jól. Sok könnyű pontot dobott a Paks gyorsindításból. Megyünk tovább.

Lóránt Péter, az Atomerőmű SE játékosa: Örülök hogy sikerült a második hazai meccsünket is megnyerni, nem dobtunk jól a mezőnyből, ellenben jól védekeztünk és Báne sok lehetőséget adott a fiataloknak is. Justin jó energiával szállt be a mérkőzésbe, erre nagy szükség volt. Megyünk tovább, jövőhéten jön a Körmend, ami mindenképpen egy rangadó lesz, erre készülünk.

Peringer Balázs, a JKSE játékosa: Az első félidőben partiban voltunk, ha jól emlékszem a félidőben minusz 6 pont volt a különbség. A harmadik negyedet 11-0-ás rohammal kezdte a Paks, amire nem tudtunk reagálni. Nagyot küzdöttünk, de a végére ez kevés volt.

Hajrá JKSE!

Szántai Tibor