A harmadik negyedben jobb volt a Kecskemét!

A NB I/A-csoportos felnőtt férfi kosárlabda-bajnokság 11. fordulójában csapatunk a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét együtteséhez látogatott. Bár az első félidőben még vezettünk, a fordulást követően ellépett a hazai gárda és végül 14 ponttal nyerte meg a találkozót a Messzi István Sportcsarnokban. 

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Jászberényi KSE 96-82 (29-31, 22-23, 28-13, 17-15) 
Bajnokság, 11. forduló 
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok 

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Wittmann 14/9, Thomas 22/6, Djeraszimovics 10/3, Kucsera -,Karahodzsics -. Cserék: Jaramaz 11/9, Lewis 5, Horti 5, Dramicsanin 21/12, Lukács -, Ivkovics -.

Jászberényi KSE: Kinney 8/3, Füzi 12/6, Brbaklics 18/3, Williams 13/6, Primorac 21/9. Cserék: Frank 6/6, Czirbus 2, Filipovic 2, Kovács Á. -.     

Váradi Kornél : Gratulálok a csapatomnak, nagyon fontos volt ez a mai győzelem számunkra. Mindig a kötelezőnek tűnő meccsek a legnehezebbek. Az első félidőben nem védekeztünk jól, majd szünet után sikerült váltanunk, és ennek meg is lett az eredménye, sikerült kiépíteni egy magabiztos előnyt. Mint ahogy már említettem, ez a Jászberény már nem az a csapat, amelyet eddig láthattunk, és ezt igazolták is. Nincs sok időnk a következő meccsig, két nap múlva a rendkívül fizikális Szolnok érkezik hozzánk. Mostantól már teljes intenzitással arra a meccsre fókuszálunk. A klub azon célja, hogy minél több fiatal megkapja a lehetőséget az NBI-ben, egyre inkább realizálódik. Kucsera és Lewis folyamatosan játszanak és fejlődnek. Ma lehetőséghez jutott Lukács Döme, illetve a legvégén a 2003-as Ivkovic Milán is. Célunk, hogy a fiatalok fokozatosan hozzá tudjanak szokni az A-csoportos légkörhöz, és ha elérkezik az idő, akkor bevetésre készen álljanak. Ebben az építkezésben jó is jó úton járunk. A Jászberénynek további sok sikert kívánok a folytatásra.   

Patai Benjámin : Úgy jött ki Kecskemét, ahogy számítottunk rá. A tabella nem tükrözi hűen a játéktudásukat, a bajnokság végére úgy gondolom, hogy még erősebbek lesznek, folyamatosan fejlődik a csapatuk. A miénk egy hosszú út, de már vannak előremutató jelek a játékunkban, amelyekre lehet építkezni. Nyilván a védekezésben sok hiba volt, habár most szorosabb meccset játszottunk, mint legutóbb. A csapatépítést nehezíti, hogy heti négy meccsünk van, így ha edzésen meghajtom a srácokat, akkor a bajnoki mérkőzésen nem tudnak jól teljesíteni. Építkeznünk kell, és tovább folytatni a fejlődést, aminek a jelei már ma is láthatóak voltak.   

Rastko Dramicanin : Nehéz összecsapás volt ez a mai, azt gondolhatták sokan, hogy könnyű meccs lesz, mert még a nyeretlen Jászberényt fogadtuk. Az első félidőben keményen játszottak, és vezettek is. A második félidőben sokkal agresszívabban játszottunk már, akkor sikerült eldöntenünk a meccset. Nehéz periódus áll előttünk, szerdán már a Szolnok érkezik, mostantól arra a meccsre kell koncentrálnunk.   

Aleksa Brbaklic : Gratulálok a győzelemhez a Kecskemétnek. Egy rutinos csapatot alkotnak, akik hazai pályán kifejezetten erősek. Első félidőben jól játszottunk, de a második félidőben nem tudtunk jól kezdeni, és ez elég is volt a KTE-nek, hogy megfordítsa az állást és kiépítsen egy nagyobb előnyt. Ezen kell változtatnunk, hogy a megszerzett vezetést a lefújásig megtartsuk.   

Folytatás szerdán az ALBA Fehérvár otthonában!   


Hajrá Jászberény!

[/html][/fluid]