Az NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabdabajnokság 17. fordulójában csapatunk az Alba Fehérvár vendégeként lép pályára. Az Alba Regia Sportcsarnokban szombaton este 7 órakor kezdődik a két együttes találkozója.

Ha csak a bajnoki tabellára tekintünk, akkor akár sima mérkőzésnek is tűnhetne a mieink fehérvári vendégjátéka, hiszen mi a 3., a házigazda Alba Fehérvár a 11. helyen áll az egymás elleni találkozó előtt. Igaz, a két gárda alapszakaszbeli találkozóját az ősszel nálunk egy ponttal az Alba nyerte. Ráadásul a fehérváriak a bajnoki szenvedés közepette a nemzetközi kupában remekelnek. Azaz, nem túlzás azt állítani, hogy kétarcú csapat a szombati ellenfelünk.

Ahhoz az őszi mérkőzéshez képest, amikor Nelson a hajrában megsérült, a házigazdáknál már több változás is történt. Nálunk Nelsont Pitts remekül helyettesíti, míg az Albánál az edzőváltás mellett a játékoskeretben is voltak cserék. A hazaiak legújabb szerzeménye az egykor világbajnok spanyol Cabezas, s bizony az ő beépítése nem megy zökkenőmentesen. A nemzetközi sikerek mellett tehát a hazai bajnokságban messze nem úgy szerepelnek a székesfehérváriak, mint amire a játékosállományuk predesztinálná őket. Ez persze legyen az ő bajuk.

A találkozó előtt Lóránt Péter nagyon elismerően nyilatkozott a mieinkről. Elmondta, hogy a szezon meglepetéscsapata a Jászberény, amelynél nagyon jól sikerült az idei szezonra az idegenlégiósok kiválasztása.

– Nagyon erős kezdő ötöse van a Berénynek, s ezért is nagyon értékes az őszi sikerünk náluk. Nekünk a legutóbbi négy mérkőzésből három jól sikerült, csak Kecskeméten nem tudtunk győzni. Azt hiszem, hogy a védekezésünk rendben van, s ha a berényi kezdő ötöst meg tudjuk bontani, akkor nyerni fogunk, mert nyernünk kell, hogy javítsunk pozíciónkon a magyar bajnokságban is – mondta Lóránt Péter.

Az ránk nézve igazán hízelgő, ezt az eddigi eredményekkel értük el, hogy már az Alba Fehérvárnál is számolnak velünk. Az Alba a legutóbbi két bajnoki fordulóban előbb nagyon megverte hazai pályán a Körmendet (88-59), majd kikapott Kecskeméten (79-94). A nyomás mindenképpen a hazaiakon lesz, hiszen Székesfehérvárra azért nem nyerni járt az elmúlt években csapatunk. Egyszer minden rossz sorozat véget ér, s lehet, hogy most jó esélyünk lesz a győzelemre. Ehhez persze nagyon jó csapatjátékra, s ezen fölül kiemelkedő egyéni teljesítményekre is szükség lesz. A 17. forduló érdekessége, hogy ezúttal minden mérkőzést egy napon, (január 26.  – szombat) játszanak le a csapatok.

A 17. forduló menetrendje:

  1. január 26. – szombat

18.00 óra: Sopron KC – EGIS Körmend

18.00 óra: Szolnoki Olaj KK – Kaposvári KK

18.00 óra: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Atomerőmű SE

18.00 óra: Naturtex-SZTE-Szedeák – Zalakerámia ZTE KK

18.30 óra: PVSK-VEOLIA – KTE-Duna Aszfalt

18.30 óra: SERCO-TF-BP – DEAC

19.00 óra: Alba Fehérvár – JP Auto-JKSE

Hajrá JP Auto-JKSE!

Szántai Tibor