A kezdö5.hu-n Nelson lett a forduló megosztott MVP-je

A kezdö5.hu összeállította a 3. forduló válogatottját, melyben helyet kapott irányítónk, Nelson Remon is, aki nagyszerűen játszott a DEAC ellen. Sőt, a kosaras honlapon a zalaegerszegi Szabó Zsolttal megosztva megkapta az MVP címet is.

Szokásának megfelelően a kezdö5.hu a harmadik forduló után is összeállította a forduló válogatottját, s megválasztották az MVP-t és a hatodik legjobb csapatembert is.

Nem kis örömünkre csapatunk irányítója, Remon Nelson posztján a legjobb lett, s megosztva megkapta az MVP címet is. Érdekesség, hogy az általunk legyőzött DEAC-ból is bekerült egy játékos a forduló csapatába. A kezdők és a legjobb hatodik ember poszton is minden játékos először került a forduló legjobbjai közé.

A forduló csapata a kezdö5.hu-n:

Irányító: Remon Nelson (JP Auto-JKSE)

Az amerikai játékos 34 és fél perc alatt 27 pontig (8/12 dupla, 1/1 tripla, 8/9 büntető), 6 pattanóig, 5 gólpasszig, 2-2 szerzett és eladott labdáig, illetve 3 beütött és 7 kiharcolt személyi hibáig jutott, ez pedig 37 VAL-t jelentett számára.

Dobóhátvéd: Henry Dugat (DEAC)

Dugat 35 és fél percet töltött a parketten, ami alatt 24 pontot (9/13 dupla, 1/3 tripla, 3/4 büntető), 8 pattanót, 6 gólpasszt, 3-3 szerzett és eladott labdát, valamint 2 beütött és 5 kiharcolt faultot jegyzett, ami 34 VAL-nak felelt meg.

Kiscsatár: Milos Dimics (KTE-Duna Aszfalt)

A Kecskemétnek nem sikerült nyernie az Alba otthonában, ám Dimics remek teljesítményt nyújtott, két elhibázott dobással jutott el 19 pontig (1/2 dupla, 4/4 tripla, 5/6 büntető), 10 pattanója pedig dupla-duplát jelentett számára – 3 gólpasszával, 2 eladott labdájával, valamint 4-4 beütött és kiharcolt faultjával együtt 27 VAL-lal végzett.

Erőcsatár: Szabó Zsolt (Zalakerámia ZTE KK)

A ZTE könnyedén verte a TF-et, Szabó Zsolt pedig kiváló statisztikákat produkált: 14 mezőnykísérletből ért el 30 pontot (6/7 dupla, 6/7 tripla), ami mellett volt még 12 pattanója, 2 blokkja, 1-1 szerzett és eladott labdája, illetve 3 beütött és 1 kiharcolt személyi hibája. Ez 29 és fél perc alatt 39 VAL-t jelentett, ami a forduló legjobb egyéni mutatója volt.

Center: Igor Kesar (Pécsi VSK-VEOLIA)

A szerb center a Körmend legyőzéséből kevesebb mint 25 és fél perc alatt 24 ponttal (3/4 dupla, 1/3 tripla, 15/18 büntető), 5 pattanóval, 1 gólpasszal, 1 szerzett és 5 eladott labdával, valamint 4 beütött és 13 kiharcolt faulttal vette ki a részét, ez 29 VAL-nak felelt meg.

Legjobb hatodik ember: Antóni Csanád (Pécsi VSK-VEOLIA)

A legjobb cserejátékos Kesar volt a harmadik fordulóban, de mivel ő az alapcsapatba került, így a mögötte lévő legjobbat választottuk, aki szintén a Pécstől érkezett. Antóni 23 perc alatt 15 pontot (5/7 tripla), 2-2 gólpasszt, pattanót, szerzett labdát és beütött személyi hibát jegyezhetett fel, ami 16 VAL-t ért összességében.

A 3. forduló MVP-je: Remon Nelson (JP Auto-JKSE) és Szabó Zsolt (Zalakerámia ZTE KK)

A kosaras hírportál azt is figyelembe vette az MVP kijelölésénél, hogy csak 2 VAL különbség volt a két játékos között, ám Nelson erősebb ellenfél ellen mutatott kiemelkedő formát.

Remon Nelsonnak szurkolóink nevében is gratulálunk!

Szántai Tibor