A Lehel Kosársuli nyerte meg a Junior Régiós Döntőt!

A tegnapi napon Kecskeméten került megrendezésre a Junior Régiós Döntő, ahol a Lehel Kosársuli csapata is érdekelt volt.

Az elődöntőben a mieinknek a Nagykőrösi Sólymok gárdájával kellett összemérni erejüket, amely találkozót nagy elánnal kezdtek fiatal kosarasaink és remekbe szabott akciókkal kétszámjegyű különbséget alakítottak ki az első etap végére (23-11).

A második tíz perc szorosabb játékot hozott, viszont ezt a negyedet is a jászberényi fiúk nyerték meg 2 egységgel, ezáltal a félidőben 14 ponttal jártak a nagykőrösiek előtt (40-26).

A harmadik felvonásban viszonylag kevés pontot láthattak a kilátogató szurkolók, ám csapatunk ebben a periódusban is remekül védekezett és támadott, ennek köszönhetően pedig tovább nőtt a differencia a felek között (55-34).

A befejező szakaszban a játék képe hasonló volt, mint a második intervallumban, de ebben a ciklusban is Harkai Hunor együttese kerekedett felül vetélytársán, így végül magabiztos 77-54 arányú győzelemmel jutott be a döntőbe.

Lehel Kosársuli – Nagykőrösi Sólymok 77 – 54
(23-11, 17-15, 15-8, 22-20)

Lehel Kosársuli: Kovács Á. 22, Kovács V. 19, Kaszás M. 12, Vas-Teplán M. 9, Szőke S. 6, Répási R. 5, Rideg P. 2, Kaszás O. 2, Szalkai D., Bogdán B., Kövér Á., Czimmer B.

A fináléban a házigazda Kecskeméti KA alakulata várt ifjú tehetségeinkre.

Már az összecsapás első negyede nagy küzdelmet hozott, azonban 10 perc elteltével, ha minimális különbséggel is, de a mieink vezettek (20-22).

Az újabb játékrészben aztán megrázta magát Harkai Hunor edző legénysége és további 6 ponttal toldotta meg előnyét a félidőre (33-41).

A harmadik részben aztán a vendéglátóknak sikerült 5 egységet faragniuk a differencián, de ezzel együtt is 49-52-re még együttesünk vezetett a legvégső etap előtt.

A negyedik felvonás szerencsére újra rólunk szólt, kosarasaink ismét erőre kaptak és okos játékkal 5 egységgel nyerték meg az utolsó periódust, amelynek értelmében végül 59-67 arányú jászberényi győzelem született a lefújást követően. Ezzel az eredménnyel pedig a mieink lettek a Junior Régiós Döntő Bajnokai, amihez innen is gratulálunk!

Kecskeméti KA – Lehel Kosársuli 59 – 67
(20-22, 13-19, 16-11, 10-15)

Lehel Kosársuli: Kaszás M. 26, Szőke S. 15, Kovács Á. 14, Vas-Teplán M. 8, Répási R. 2, Kovács V. 2, Szalkai D., Bogdán B., Kövér Á., Czimmer B., Rideg P., Kaszás O.

A Junior gárda számára ezután következik majd a keresztjáték, amely küzdelemnek a győztese a legjobb országos 16 csapat között folytatja.

Harkai Hunor edző így értékelte a két találkozót: “Gratulálok az ellenfeleknek a két harcias mérkőzéshez, valamint a játékosaimnak a két győzelemhez. Sok energiát fektettünk a Junior Régiós Döntő felkészülésére, tovább fokozzuk az edzések számát és intenzitását, amíg nem kezdődik a keresztjáték. Méltóan képviseltük az egyesületünket és a városunkat, köszönjük szurkolóinknak, akik elkísértek minket és a döntőn végéig buzdítottak minket! Örülünk, hogy mi is hozzátettünk és megörvendeztettük a jászberényi kosárlabda szurkolókat és szimpatizánsokat, mivel ezen a hétvégén egyesületünk kiváló eredményeket ért el országos szinten: az NB I A-s felnőtt csapat mellett, az U20-as csapatunk is nyert a Zalakerámia ZTE KK ellen, valamint a serdülő csapatunk is jó teljesítményt nyújtott és egy győzelemmel tért haza a 2 napos Országos Főtábla 1. fordulójából.