A mágikus Orlando Coleman

A jászberényi, de a tengerentúlon élő fotós/blogger, Vari Ursula az elmúlt héten látogatott városunkba, ahol megtekintette a JP Auto-JKSE – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely bajnoki mérkőzést, majd pedig Orlando Coleman volt a vendége néhány kérdés erejéig. Ennek az interjúnak a magyar fordítását olvashatják most szurkolóink.

Elkaptam a Jászberényi JKSE egyik szupersztárját, Orlando Colemant. A csendes és tiszteletreméltó viselkedés mögött egy robbanásszerű tehetség mutatkozik meg a pályán, amivel előző nap szembesültem, amikor a csapata a Falco-Vulcano Energia KC-vel játszott. Coleman egy látványos kosárral fejezte be a mérkőzést, amivel a JKSE-nek emlékezetes győzelmet hozott. Itt van egy rövid interjúm vele.

1. Mi a történeted? Hogyan kerültél Magyarországra?
A profi sportkarrieremet 2016 decemberében kezdtem, miután elvégeztem az Egészség és az Emberi teljesítmény mesterképzését a Texas Déli Egyetemen. Kanadában kezdtem a KW Titans együttesénél, majd később játszottam Mexikóban, Szerbiában, Új-Zélandon és végül most Magyarországon.

2. Mik a kedvenc dolgaid Magyarországgal kapcsolatban?
A kedvencem leginkább eddig a gyönyörű kilátások Budapestről. Élvezem, amikor körülötte és a várhoz is sétálhatok. Minden nagyszerűen tökéletes.

3. Mik azok a dolgok, amiket nem igazán kedvelsz Magyarországgal kapcsolatban?
Nincsenek ilyen dolgok nálam Magyarországot illetően. Szeretem az új élményeket és a kultúrákat. Bárhová is megyek, képes vagyok alkalmazkodni egy másik országban, akármi is van.

4. Mi a kedvenc magyar ételed?
A kedvencem a gulyásleves. Nem igazán voltam leveses ezelőtt, csak néhány alkalommal ettem, de most, minden főétel előtt eszek levest.

5. Mond el, mik azok a dolgok, amiket szeretsz Magyarországon csinálni?
Őszintén, a kedvencem a labdajáték. Annyira szeretem ezt a játékot, hogy nem hezitáltam meghozni a döntést azzal kapcsolatban, hogy nemzetközi szinten kell játszanom. Csak nyerni akarok és emlékeket hozni, amiket soha nem lehet elfelejteni.

6. Melyik a kedvenc helyed Magyarországon?
Jászberény, Bercsényi Sportcsarnok. Élvezem a játéknapokat. A játékhoz vezető idő soha nem öregszik. Olyan, mint a vihar előtti csend. Minden pillanat megfizethetetlen számomra. Mindig arra gondolok, hogy milyen hálás és áldott vagyok, hogy azt csinálhatom, amire képes vagyok, és ezt soha nem veszem el magamtól.

7. Ha lenne egy barátod a saját otthonodból, aki meglátogat téged, hová vinnéd el őt?
Aktuálisan, jönni fog egy barátom majd az USA-ból Szilveszter után. Január 3.-án érkezik, 5.-én pedig megnézi a meccsemet. Először lát majd engem profiként. Másnap elmegyünk majd Budapestre. Ez lesz az első alkalom, hogy turisták leszünk egy napra és megnézzük az összes budapesti nevezetességet majd.

8. Ha lenne egy teremtő pálcád, mit csinálnál Magyarországon? Min változtatnál, ha szükséges volna? Hogyan tennéd jobbá a dolgokat?
Őszintén, szólva semmit nem változtatnék itt az országban. Minden ország egyedülálló a saját maga kis útján.  Mindig is szerettem segíteni a rászoruló embereknek vagy egyébként is. Ha lenne ilyen pálcám, megtalálnám a módját, hogy az emberek több pénzt keressenek és növeljék a gazdaságot.