A második forduló beharangozója

Pénteken három mérkőzéssel kezdődik meg az NB I/A-csoportos felnőtt férfi kosárlabdabajnokság 2. fordulója, melynek további három mérkőzését szombaton rendezik. A Kecskemét – Pécs találkozót későbbre halasztották, azt december 18-án játsszák majd le.

 

Pénteken és szombaton három-három mérkőzést rendeznek az NB I/A-csoportos felnőtt férfi kosárlabdabajnokságban. A második forduló hetedik találkozóját, a Kecskemét – Pécs összecsapást december 18-án játsszák le a csapatok.

  1. október 4. – péntek

18.00 óra: OSE Lions – DEAC

Az újonc körmendi vereséggel kezdett, míg a debreceniek minimális különbséggel győzték le hazai pályán a Kaposvárt. Oroszlányban minden bizonnyal telt ház és forró hangulat várja majd a debrecenieket, akiknek nem lesz könnyű dolga. Egy esetleges hazai siker sem lenne igazán meglepetés, de a papírforma azért a vendégek mellett szól.

 

18.00 óra: Narturtex-SZTE-Szedeák – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Nagy meglepetés lenne, ha a szombathelyiek nem tudnának Szegeden nyerni. A Falco a sikeres BL-selejtezők után toronymagas esélyese a találkozónak, de hazai pályán azért nem lehet teljesen leírni a szegedieket. A két csapat kerete között azért jelentős különbség van a szombathelyiek javára, akiknek kötelező a győzelem Szegeden.

 

19.00 óra: Sopron KC – EGIS Körmend

Mindkét együttes győzelemmel kezdett. A soproniak nálunk nyertek Pitts vezetésével 10 ponttal, míg a körmendiek hazai pályán szerezték meg a két pontot az újonc oroszlányiak ellen. A vendégek tűnnek talán valamivel erősebbnek, ám ha nem sikerül a Pitts – Thompson – Carter triót „megzabolázniuk” akkor könnyen elképzelhető a hazai siker.

 

  1. október 5. – szombat

18.00 óra: Szolnoki Olaj KK – JKSE

Van javítani valója mindkét gárdának, hiszen az első fordulóban a szolnokiak és mi is hazai pályán szenvedtünk vereséget az Alba Fehérvártól, illetve a Soprontól. Mindkét együttes kerete alaposan kicserélődött a nyáron, s Szolnokon nincs már Vojvoda Dávid sem, aki Olaszországba igazolt. Ő nagy veszteség a szolnokiak számára, s úgy tűnik egyelőre nem is tudják őt pótolni. Az Alba Fehérvár elleni 20 pontos vereséget követően minden bizonnyal kettőzött erővel küzdenek majd a szolnoki játékosok az első győzelmük megszerzéséért. Ahogy azt várjuk a mieinktől is. Nálunk Reed nem valószínű, hogy ott lesz a pályán, saroksérülése ezt egyelőre nem teszi lehetővé. Ott lesz viszont Pantelics, aki ugyan két technikaival kipontozta magát a pécsiek ellen, ám ez nem jár automatikus eltiltással. Csak arról a mérkőzésről állították ki. Tőle mindenképpen fegyelmezettebb játékra lesz szükség, hiszen nagyon fontos szereplője játékunknak. Nagyon nehéz, kemény mérkőzésre számíthatunk, ahol csak akkor lesz esélyünk a győzelemre, ha csapatunk ott folytatja, ahol a Sopron ellen a második félidő végén befejezte a találkozót. Szolnokon sem fér bele, ha egy félidő előnyt adunk az ellenfélnek.

 

18.00 óra: Kaposvári KK – Zalakerámia ZTE KK

A kaposváriak nagyot küzdöttek Debrecenben, de a végjátékban elbukták a két bajnoki pontot. A zalaegerszegiek az első fordulóban nem léptek pályára a Falco ellen, mert ellenfelük nemzetközi kupamérkőzéseket vívott. Nagy nehéz lenne erre a találkozóra biztos tippet adni. A hazai pálya előnye a kaposváriak mellett szól, de nem lenne meglepetés egy esetleges zalaegerszegi győzelem sem.

 

18.00 óra: Alba Fehérvár – Atomerőmű SE

A tavalyi gyengélkedést követően mindkét gárda alaposan megerősödött a nyári szünetben. A fehérváriak remekeltek az első fordulóban, 20 ponttal nyertek Szolnokon. A paksiak ezzel szemben alaposan megizzadtak a Kecskemét ellen. Minden bizonnyal telt ház várja majd a csapatokat, s az is különlegessé teszi a találkozót, hogy Lóránt Péter a nyáron Székesfehérvárról Paksra igazolt. Várhatóan a hazaiak kézben tartják majd a mérkőzést és ők nyerik meg a találkozót. A Paks azonban szerezhet még idegenben is kellemetlen perceket a fehérváriaknak.

 

Ez tehát a második forduló menetrendje, amely hozhat váratlan eredményeket, hiszen nagyon a szezon elején vagyunk még, s nem játszanak csúcsformában a csapatok.

Hajrá JKSE!

 

Szántai Tibor