Az alapszakasz 25. fordulójában Sopronban vendégszerepelt csapatunk. Hiába játszottunk három kiegyenlített negyedet, a második 10 percet 13 ponttal elveszítettük, s 80-68-ra a soproniak nyerték az alsóházi rangadót.

Jól kezdtük a Sopron elleni alsóházi rangadót, hiszen az első 10 percben többnyire nálunk volt az előny, ám jelentős előnyre nem tudtunk a játékrész végére szert tenni. Egyetlen ponttal ugyan, de egy negyed után egyetlen ponttal vezettünk (23-24).

Sajnos a másodikjátékrészben állva hagytak bennünket a hazaiak. Míg nálunk csak Nelson nyújtott átlagon felülit az első félidőben, addig a házigazdáknál Parker, Henderson és Takács is remekelt. Utóbbi öt triplát süllyesztett el gyűrűnkbe a találkozó során, s ezzel sokat hozzátett a hazaiak teljesítményéhez. Fokozatosan növelte előnyét a Sopron, a Sabáli csapat 13 ponttal szerzett többet ebben a negyedben mint mi, s így 12 pontos előnnyel zárt az első félidőt (50-38).

A második félidőben a házigazdáknál Watkins volt a vezér, s hiába csatlakozott a mieinknél Nelson mellé Wallace, a hazaiaknál több volt a jó egyéni teljesítmény. Bár a pontszegény harmadik negyedet két ponttal megnyertük, s így még nem dőlt el a találkozó sorsa, a fordításhoz fel kellett volna javulni a csapatjátékunknak.

Nos, ez nem sikerült, hiszen a záró tíz percben már 20 ponttal is vezettek a vendéglátók. A mieinknek csak a találkozó utolsó perceiben sikerült 12 pontra csökkenteni a hátrányt, de nem volt esélyünk a győzelemre (80-68)

Sopron KC – JP Auto-Jászberényi KSE 80-68 (23-24, 27-14, 10-12, 20-18)

Sopron: Parker 14/9, Mészáros 8, El-Amin 6, Tóth G. -, Henderson 17/3. Csere: Watkins 20, Duvnjak -, Takács 15/15, Polgárdy -, Werner -, Bagó -, Kántor -.

JP Auto-JKSE: Nelson 30/15, Rakics 5, Wallace 15/3, Lucsics 7/3, Sejfic 7. Csere: Kerpel-Fronius B. -, Cseh 2, Bazsó 2, Czirbus -, Molnár -.

Ezzel a vereséggel minimálisra csökkent az esélyünk arra, hogy az utolsó két mérkőzés megnyerése esetén a középházba kerülhessünk, mert a 25. fordulóban nem alakultak túl jól ehhez az eredmények. Azaz, nagy valószínűség szerint a DEAC, a Sopron és a MAFC társaságában a play out és a kiesés elkerülése lehet a célunk majd az alsóházi rájátszásban.

A vereség miatt sokáig nem lógathatjuk az orrunkat, hiszen szombaton következik a 26. forduló, s az újabb alsóházi rangadó idegenben a MAFC ellen.

Szántai Tibor