A Nemzeti Serdülő B-Döntő kapujában a Lehel Kosársuli csapata!

Az elmúlt hétvégén Jászberényben került megrendezésre az Országos Serdülő Főtábla 5. fordulója, ahol nagy volt a tét, mivel az a két együttes, amelyik a  tornán az első-két helyen végez továbbjuthatott az Országos Serdülő Főtábla 6. fordulójába, ahol esély kínálkozik még a Nemzeti Serdülő B-Döntőbe való bekerülésre.

Serdülő csapatunk szombat reggel meglepte az első mérkőzésen a forduló egyik favoritjának számító Soproni Sportiskola/A gárdáját, ahol minden energiájukat mozgósították ifjú tehetségeink.

Soproni Sportiskola/A – Lehel Kosársuli 63-71
(11-12, 21-31, 17-18, 14-10)
Jászberény

Lehel Kosársuli: Nagy Á. 25, Kerek K. 15, Czakó B. 11, Halász P. 8, Fodor B. 8, Takács B. 4, Kocza B. -, Kocsis L. -, Fülöp G. -, Durucz D -., Halász G. -, Erős B. -.

A második találkozón aztán a mieinknek megálljt parancsoltak a székesfehérváriak, így az izgalmak a jászberényi fiúk számára az utolsó összecsapásra maradtak.

Lehel Kosársuli – Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia/A 52-118
(19-28, 14-33, 17-24, 2-33)
Jászberény

Lehel Kosársuli: Nagy Á. 15, Fodor B. 8, Halász P. 6, Fülöp G. 5, Takács B. 5, Kerek K. 4, Durucz D. 4, Kocza B. 4, Czakó B. 1, Kocsis L. -, Erős B. -, Halász G.  -.

A harmadik Kaposvári KK SE/A elleni ütközet előtt csapatunknak úgy volt esélye a továbbjutásra, ha az utánunk következő mérkőzésen a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia megveri a Soproni Sportiskola/A együttesét, valamint a mieink bármilyen különbségű győzelmet aratnak, vagy ha 5 ponttal kevesebbel kapnak ki a kaposváriaktól. Utóbbi esetben a Sopronnal és a Kaposvárral együtt egy háromcsapatos holtverseny alakult volna ki, ahol minden csapat 1 győzelemmel és 2 vereség állt volna, de ebben az esetben az egymás közötti eredményeket tekintve a Lehel Kosársuli juthatott volna tovább a második helyen.

Csapatunk egy nagyon küzdelmes mérkőzést vívott a kaposváriakkal, de nem túlzás, hogy fiatal kosarasaink szinte a padlóról álltak fel, mivel az utolsó negyed 8. percében még 96-86-ra a Kaposvári KK SE/A gárdája vezetett. Ennek ellenéra a hátralévő időben Harkai Hunor alakulta mindent beleadott, és támadásban nagy koncentráltsággal eredményes tudott lenni. 3 remek akció mellett higgadtan használta ki 4 büntetőjét 100%-os precízséggel csapatunk.  14 másodperccel a lefújás előtt még mindig 6 egységgel vezetett a Kaposvár, de az időkérést követően az ellenfél térfeléről jöhettetek a mienk. Ekkor 3.7 másodperc volt még hátra, amikor Czakó Bencével szemben szabálytalankodtak a kaposváriak, ami 2 büntetőt eredményezett számunkra. Bence keze ugyanakkor nem remegett meg, mindkét büntetőjét értékesítette, ennek köszönhetően 4 pontra zárkóztunk fel (102-98). Ezután a Kaposvári KK SE/együttese kért időt és ők jöhettek a mi térfelünkről. A Somogy megyei játékosok azonban nem tudtak mit kezdeni a védelmünkkel, így végül 4 pontos vereséget szenvedett csapatunk, de megmaradt az esélye a továbbjutásra.

Kaposvári KK SE/A – Lehel Kosársuli 102-98
(28-22, 23-26, 24-20, 27-30)
Jászberény

Lehel Kosársuli: Nagy Á. 48, Czakó B. 20, Kerek K. 13, Takács B. 7, Fodor B. 6, Kocza B. 2, Kocsis L. 2, Durucz D. -, Fülöp G. -, Erős B. -, Halász G. -, Halász P. -.

Az utolsó találkozón aztán a Dávid Konél Kosárlabda Akadémia/A együttese 5 pontos győzelmet aratott a Soproni Sportiskola/A alakulata felett, ez pedig továbbjutást eredményezett a mieinknek, akik ezzel a teljesítményükkel a Nemzeti Serdülő “B” döntő kapujába kerültek.

Harkai Hunor edző így értékelte a mérkőzést:“Köszönjük szurkolóinknak, hogy szép számban mellettünk álltak a mérkőzéseken, a korrekt játékvezetés mellett nagyon jó mérkőzések voltak Jászberényben. Készültünk, hogy meglepetést okozhatunk hazai pályán, a játékosok hittek a torna végéig a továbbjutásban, s köszönöm nekik, hogy nagy elszántsággal megkaparintottuk a számunkra fontos 2. helyet három ilyek kiemelkedő csapat mellett. A csapatra vár 3 hét felkészülés az utolsó fordulóig az Országos Serdülő Főtáblán. Bízva benne, hogy kikaparjuk a gesztenyét előre terveztünk és a következő hétvégén Szerbiában töltünk két napot, ahol két mérkőzést is fogunk játszani. Az Országos Serdülő Főtábla 6. fordulójában mindent belefogunk adni, s ha kell tudásunk felett próbálunk teljesíteni, mert hatalmas fegyvertény lenne, ha egyesületünket a Nemzeti Serdülő “B” döntőn képviselhetnénk!”

Innen is gratulálunk a Serdülő csapatnak a továbbjutáshoz!