A nyolcba kerülés lesz a célunk

A bajnoki rajt előtt kértünk rövid interjút klubunk elnökétől, Petőfi Árontól arról, hogy milyen célt tűztek ki a csapat elé, s mit vár összességében a bajnoki szezontól.

Petőfi Áron a nyáron lett klubunk új elnöke. A kosaras berkekben ismert sportvezető mára már otthonosan mozog Jászberényben, s az edzéseken is rendszeresen feltűnik. Sem ő, sem az elnökségben dolgozó társai nincsenek könnyű helyzetben, hiszen az előző évi sikerek ellenére a névadó szponzor távozott, s így lehetőségeink is eléggé behatároltak.

Egy nappal a bajnoki rajt előtt arra kértük Petőfi Áront, hogy mondja el nekünk, milyen szezont vár felnőtt csapatunktól.

– Magunk és a csapat elé azt a célt tűztük ki, hogy lehetőség szerint jussunk be a legjobb nyolc közé. Tudjuk, hogy ez nagyon nehéz lesz, mert lehetőségeink a nyári, igazolási időszakban is meglehetősen végesek voltak. Szinte az utolsó pillanatra állt csak össze a keretünk, s így nem várhatjuk azt, hogy az első fordulótól kezdve gördülékeny lesz a csapatjátékunk. Sajnos névadó szponzorunk az előző évi sikerek ellenére távozott, s ez is megnehezítette a helyzetünket. Ráadásul a felkészülés során a sérülések sem kerülték el a csapatot. Pantelics orrtörése a lehető legrosszabbkor jött, de remélem, hogy a Sopron ellen pályára tud lépni. Ebben a helyzetben fokozottan szükségünk lesz szurkolóink támogatására, akik az elmúlt szezonban is nagyon sokat segítettek kritikus pillanatokban csapatunkon.

– Mit várható a többi csapattól, hogyan alakulhat az alapszakasz?

– Azt gondolom, hogy a mezőny két részre szakad majd. A tehetősebb, nagyobb költségvetéssel rendelkező 6-7 klub helye szinte biztosnak tűnik a legjobb 8-ban. A többiek tehát egy-két felsőházi helyért küzdhetnek majd. Nekünk szerintem a Kecskemét, a Szeged, a Kaposvár, az Oroszlány lesz ebben a versenyben a legnagyobb ellenfelünk. Vélhetően a Sopron is erős lesz, hiszen a hírek szerint elég jól igazoltak. Nekünk nagyon fontos lenne ellenük hazai pályán az első fordulóban nyerni, mert a győztes indulás sokat jelenthetne a csapat és a szurkolók számára is. Ráadásul a következő két játéknapon Szolnokra, majd Paksra utazunk, ahol a házigazdáink lesznek az esélyesek. Egy szó, mint száz: nagyon kemény idény vár ránk, melyben remélhetőleg elkerülnek bennünket a sérülések és akkor sikerül célunkat elérni – mondta Petőfi Áron.

Reméljük, hogy sikerül célunkat elérni!

Hajrá JKSE!

Szántai Tibor