A palánk alatt győztek le bennünket

A kaposvári győzelmet követően a 11. fordulóban is idegenben, Debrecenben lépett pályára csapatunk. Fotó: mkosz.hu.

A kaposvári siker után a DEAC ellen is bizakodva indult útra csapatunk. Tudtuk, hogy ez nehezebb mérkőzés lesz, mint volt az előző, de reméltük, hogy ezúttal is sikerrel járunk.

Az első negyed után erre még minden esélyünk megvolt, hiszen fej-fej mellett haladt a két csapat és az első tíz perc után, ha csak egyetlen ponttal is, de vezettünk (23-4). A második játékrészben a hazaiak bekeményítettek és védekezésük nagyon megfogta a mieink támadójátékát. Ráadásul a rossz dobások után a lepattanót rendre a hazaiak szerezték meg és 14 ponttal nyerték ezt a negyedet és a félidőben 49-36-ra vezettek. Mint később kiderült, ezzel el is döntötték a találkozó sorsát. A második félidőben minkét tíz perce kiegyenlített játékot hozott, de nem sikerült a hátrányunkat csökkenteni. A palánk alatt a debreceniek nagy fölényben voltak. Míg ők 54 (!) lepattanót szereztek, addig mi csak 35-öt. Másodszándékból pedig a hazaiak rendre betaláltak, biztosan őrizték előnyüket és végül megérdemelten nyerték meg a találkozót.

A hazaiaknál Boriszov (29 pont, 14 lepattanó, 44-es VAL), Tóth Ádám (21 pont, 10 lepattanó, 22-es VAL), Moody (10 pont, 9 lepattanó, 18-as VAL) és a 3 pontos, de 10 lepattanót szerző Bognár Kristóf nyújtotta a legjobb teljesítményt. Nálunk Brbaklics (19 VAL), Miller (17 VAL), és Mészáros (12 VAL) volt a legjobb. A lepattanózásban pedig Mészáros és Brbaklics járt az élen 7-7 lepattanó megszerzésével.

Debrecenben ki lehet kapni, azaz nem történt tragédia, ám az is igaz, hogy nekünk most már minden egyes mérkőzés nagyon fontos. Különösen annak ismeretében, hogy közvetlen vetélytársaink közül ebben a fordulóban a Szeged legyőzte az Oroszlányt, mag a Sopron Pécsen tudott nyerni. A feladat adott, az idén még hátralévő két hazai mérkőzésünket (Zalaegerszeg és Oroszlány) meg kell nyernünk.

 

DEAC – Jászberényi KSE 83-66 (23-24, 26-12, 18-15, 16-15)

DEAC: Moody 10/3, Harrison 7/3, Borisov 29/12, Bognár 3 Tóth Á. 21. Csere: Manigat 2, Polyák 3, Omenaka 8, Tóth B. -.

Jászberényi KSE: Nelson 14/3, Miller 12, Mészáros 7/3, Alekszandrov 6/6, Pantelics 6. Csere: Ruják 5/3, Buzás -, Brbaklic 12, Peringer 4.

A találkozót követően a vezetőedzők és egy-egy játékos az alábbiak szerint értékelte a találkozón történteket (forrás: mkosz.hu)

Kovács Adrián, a DEAC vezetőedzője: – A héten megbeszéltek nagy részét sikerült megvalósítanunk. A mérkőzés elején sok apró hibát követtünk el, védekezésben nem kommunikáltunk megfelelően, a Jászberény pedig ezt ki is használta. A második negyedtől sikerült átvennünk a kezdeményezést, és innentől végig kontrolláltuk a játékot.

Lo Elhadji Malick, a JKSE megbízott vezetőedzője: – Pont azt rontottuk el, amire készültünk. Tudtuk, hogy a Debrecen egy remekül lepattanózó csapat, és hogy rengeteg kosarat szereznek gyorsindításból. Ehhez képest ötvenöt lepattanóval zártak, húsz támadólepattanóval, ami magáért beszél. A kapott pontok száma idegenben elfogadható, azonban nálunk lassan járt a labda, így nem tudtuk túldobni ellenfelünket.

Milos Boriszov, a DEAC játékosa: – Értékes győzelmet arattunk, amivel a helyünkre kerültünk. Továbbra is harcban vagyunk a rájátszásért, és a Magyar Kupáért, ahol nagyon szeretnénk ismét jól teljesíteni. Innentől a Körmendre koncentrálunk.

Phillip Miller, a JKSE játékosa: – Ugyanazt szerettük volna nyújtani, amit a Kaposvár ellen, sajnos nem sikerült. A lepattanókon ment el a mérkőzés, a hazaiak rengeteg könnyű kosarat szereztek második szándékból. Gratulálok nekik, mi pedig dolgozunk tovább.

Hajrá JKSE!

Szántai Tibor