A péntek a vendégcsapatoké volt

Három mérkőzéssel pénteken megkezdődött az NB I/A-csoportos férfi kosárlabda-bajnokságban a 2. forduló. Mindhárom találkozó a vendégcsapatok sikerét hozta

A három pénteki bajnoki mérkőzés közül a Szeged – Szombathely találkozó volt előzetesen az, amin a papírforma egyértelműen vendégsiker ígért. Nos, a szombathelyiek meg is nyerték a találkozót, ám a kiegyenlített első félidő után, csak a harmadik negyedben volt egyértelműen jobb ellenfelénél a Falco, amely végül 100 pontig jutott. A szegediek 90 dobott pontja viszont figyelmeztető lehet a szombathelyiek számára. A Falco tehát győzelemmel kezdte  a szezont, míg a Szeged másodszor is veszített.

NATURTEX-SZTE-SZEDEÁK – FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY 90 – 100 (22–25, 24–23, 20–29, 24–23

 

A körmendi vereséget követően az oroszlányiak arra készültek, hogy a Debrecen ellen megszerzik első győzelmüket. A rutinosabb vendéggárda azonban alaposan áthúzta számításaikat. A DEAC az első félidőben eldöntötte a találkozó sorsát, s a hazaiaknak a negyedik negyedben már csak az maradt, hogy kozmetikázzanak valamennyit az eredményen. A DEAC jó formában, két győzelemmel kezdte a bajnokságot, míg az OSE Lions egyelőre nyeretlen.

OSE LIONS – DEBRECENI EAC 72–87 (10–23, 18–24, 25–27, 19–13)

 

A nap mérkőzése a Sopron – Körmend összecsapás volt, melyen végig a vendégek vezettek, ám a hazaiak rendre „lőtávolban” voltak. Pitts és Thompson remekelt ugyan, de ketten nem tudtak mérkőzést nyerni az egységesebb Körmend ellen. A találkozó vége igazán izgalmasra sikeredett, hiszen a hazaiak felzárkóztak 3 pontra, de egyenlíteniük már nem sikerült. A vendégek sikerét nem vitatta, de a játékvezetői hibákra felhívta a figyelmet a találkozót követő sajtótájékoztatón Sabáli Balázs. A Sopron edzője szerint őket jobban sújtották a bírói ítéletek, s mint edző sem kapta meg a mérkőzés során azt a tiszteletet a játékvezetőktől, amit ő is elvárhat, mint vezetőedző.

SOPRON KC – EGIS KÖRMEND 80–84 (20–21, 14–21, 21–17, 25–25)

 

Három idegenbeli sikerrel kezdődött tehát a második forduló, s reméljük a vendégcsapatok sikerének száma nőni fog a szombati mérkőzések után. Nem kis bravúr lenen a mieinktől, ha a nyáron alaposan átalakult megyei vetélytárs, a Szolnoki Olaj KK ellen sikerülne nyerni a Tiszaligeti Városi Sportcsarnokban.

 

Hajrá JKSE!

Szántai Tibor