Szombaton egy mérkőzést rendeztek az NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabda-bajnokságban. Az alsóházban tanyázó Szeged és Kaposvár csatáját a hazaiak nyerték két ponttal. Fotó:FrankYvette(FY),Délmagyarország.

Számunkra is fontos és érdekes mérkőzést rendeztek szombaton Szegeden. Nagy valószínűséggel két olyan csapat mérkőzött egymással a 22. fordulóból előrehozott mérkőzésen, melyek várhatóan ellenfeleink lesznek az alsóházi rájátszásban. Mivel célunk a szegediek megelőzése, hogy legalább  a pályaelőny a miénk legyen a play outban, ezért közel sem volt mindegy, hogy milyen eredménnyel ér véget a találkozó.

Nos, bár többször is vezetett több ponttal a Kaposvár, a végén jól hajrázott a hazai együttes és két ponttal a Szeged nyerte meg a találkozót. Ezzel a Naturtexnek már négy győzelme van, míg a kaposváriaknak maradt a hét győzelmük. Ez azt is jelenti számunkra, hogy nekünk is nyerni kell hazai pályán a szombati, Alba Fehérvár elleni mérkőzésen, hogy tartsuk a lépést az előttünk állókkal.

 

Előrehozott mérkőzés a 22. fordulóból

Naturtex-SZTE-Szedeák – Kaposvári KK 84-82 (15-24, 24-20, 27-22, 18-16)

 

A tabellán jelenleg a 11. Sopron KC-nak és a 12. Kaposvári KK-nak 7-7 győzelme van (a kaposváriak egy mérkőzéssel többet játszottak), míg a 13. szegediek 4, a 14. JKSE 2 győzelmet szerzett eddig. A szegediek is eggyel több mérkőzést játszottak, mint a mieink.

 

Hajrá JKSE!

Szántai Tibor