A Szolnok ellen zárjuk a 15. fordulót

Alaposan elhúzódott a 15. forduló programja az NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabdabajnokságban. Pénteken játszották a forduló első mérkőzését, melynek zárása a szerdai JKSE – Szolnoki Olajbányász találkozó lesz.

Hozott érdekes, izgalmas találkozókat a 15. forduló és meglepőnek számító eredmények is születtek. Az eddigi mérleg: négy hazai és két vendég siker. Az újonc oroszlányiak ezúttal Debrecenben tették le a névjegyüket és teljesen megérdemelten győzték le házigazdájukat. Nyert idegenben a Kaposvár is egy igazán pontgazdag mérkőzésen Zalaegerszegen. A bajnok Falco nagyon megverte a Szegedet és váratlanul nagy különbséggel nyert a Paks is az Alba Fehérvár ellen. A Körmend alaposan megizzadt a Sopron ellen, míg a Pécs biztosan győzte le a Kecskemétet.

 

A 15. forduló eddigi eredményei:

DEAC – OSE Lions 71-87

Zalakerámia ZTE KK – Kaposvári KK102-113

Egis Körmend – Sopron KC 76-71

PVSK-VEOLIA – KTE-Duna Aszfalt 84-62

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Naturtex-SZTE-Szedeák 99-66

Atomerőmű SE – Alba Fehérvár 109-80

 

2019. január 15. – szerda

19.00 óra: Jászberényi KSE – Szolnoki Olajbányász

Bercsényi úti játékcsarnok

 

A forduló utolsó mérkőzésén a mieink immáron új edzővel várják a megyei riválist, a Szolnoki Olajbányász együttesét. Tavaly emlékezetes mérkőzéseket vívtunk hazai pályán a szolnokiakkal, most sajnos sokkal egyértelműbbek az esélyek. A Szolnok Vojvoda Dávid távozása után alaposan átalakult, majd edzőt is váltott, s egyre jobban játszik. Hazai pályán csak egyetlen vereségük van, még a szezon elején az Alba Fehérvár tudott nyerni Szolnokon. Idegenben 3 győzelem és 4 vereség az együttes mérlege. A legutóbbi öt találkozójából négyet nyert és csak egyet veszített el az Olajbányász. A szolnokiak 9 győzelemmel és öt vereséggel a negyedik helyen állnak a tabellán. Azaz, egyértelműen ők az esélyesei a szerdai mérkőzésnek.

 

Csodák a kosárlabdapályán sem sűrűn fordulnak elő, s így ne várhatjuk, hogy egyik pillanatról a másikra csapatunk megtáltosodik. Azt viszont remélhetjük, hogy Miljan Csurovics vezetésével új lendületet kap az együttes. Új vezetőedzőnk szombaton kezdte meg munkáját nálunk, s biztos, hogy motivált csapatot küld majd szerdán este pályára a Bercsényi út játékcsarnokban. Hogy ez mire lesz elég, az majd azon az estén kiderül. Az biztos: ahhoz, hogy szoros eredményt érjünk el, esetleg meglepjük az esélyesebb szolnokiakat, jó csapatmunka és kiemelkedő egyéni teljesítmények – több is – szükséges. A hangulat minden bizonnyal most is nagyszerű lesz a csarnokban, s jó mérkőzést láthatunk majd.

Hajrá JKSE!

 

Szántai Tibor