Alekszandrov nélkül győztünk a DEAC ellen

Másfél héttel a bajnoki rajt előtt, szerdán délután a DEAC ellen hazai pályán játszott felkészülési mérkőzést csapatunk. Sajnos Nemanja Alekszandrov sérülés miatt nem léphetett pályára, de nagy küzdelemben nélküle is sikerült a győzelmet megszereznünk.

A vendégek teljes kerettel, de kevés közös gyakorlás után még veretlenül érkezetek Jászberénybe, hiszen eddig még nem veszítettek felkészülési mérkőzést. Nálunk Nemanja Alekszandrov sérülése miatt főhetett Nikola Lazics feje.

Az első percek kapkodása után a mieink nyugodtak meg hamarabb és az első negyed második felében ellenfelük fölé kerekedtek. Ez pedig az eredményben is tükröződött, hiszen 2-6-ról fordítottak fiaink, s a játékrész utolsó 3 percében 10-8 után állva hagyták ellenfelüket. Igaz, ehhez kellett az is, hogy a vendégek ziccereket hibázzanak (23-13).

Sokkal kiegyenlítettebb lett a játék a második negyedben. Felváltva estek a kosarak a 15. percig, majd 31-21-ről 31-28-ra zárkózott a DEAC. Mindkét edző sűrűn cserélt, látszott, hogy egyik oldalon sem pihentek rá a csapatok a mérkőzésre. A debrecenieknél Omenaka, nálunk Nelson volt a legponterősebb ebben az időszakban, s a félidő végére visszaállt a 10 pontos különbség (38-28)-

A nagyszünetet követően egy sokkal harcosabb vendégegyüttest láthattunk a pályán, s a mieink nem igazán tudtak mit kezdeni a debreceniek keményebb védekezésével. Ráadásul a vendégek támadásban is feljavultak és a 23. percben már csak két pont volt a hátrányuk (42-40). Dugat volt a vezére a vendégeknek, aki ebben a 10 percben 12 pontot szorgoskodott össze. A negyed közepén kétszer is átvette a vezetést a Debrecen (45-46, 47-49), de Czirbus kettő és Nelson négy pontjának köszönhetően mégis nálunk volt az előny a harmadik negyed vége után (53-51).

A záró tíz perc elején Polyák kétszer is egyenlített, majd 55-55-nél Dugat tiszta helyzetben elrontotta a zsákolást, s nem tudta átvenni a vezetést a DEAC. Ezt követően pedig már a jászberényiek nem engedték ki a vezetést a kezükből. Egy-két pontra ugyan felzárkózott a vendég alakulat, ám a végén nem maradt már idejük a fordításra, vagy legalább a hosszabbítás kiharcolására (70-68).

JP Auto-Jászberényi KSE – DEAC 70-68 (23-13, 15-15, 15-23, 17-17)

JKSE: Rakics 15/3, Coleman 17, Nelson 22/6, Cseh 2, Pantelics 4

Csere: Ruják -, Brbaklics -, Czirbus 4, Kerpel-Fronius 6, Fekete –

Vezetőedző: Nikola Lazics

DEAC: Dugat 20/3, Bognár 4, Manigat 6/3, Boriszov 13/9, Amigo 8

Csere: Omenaka 6, Velkey 5/3, Polyák 2, Ramstedt 4, Tóth B. -, Kósa –

Vezetőedző: Berényi Sándor

Férfias, kemény küzdelem folyt végig a pályán, a mérkőzés mindkét együttes felkészülését jól szolgálta. Az jól érezhető volt, hogy mindkét gárdában több van a látottaknál, de ahhoz, hogy ez kijöjjön még több közös gyakorlásra van szükség. Egy-egy begyakorolt figara már többször is működött a találkozón mindkét oldalon, de még sok volt a hiba a védekezésben, s különösen a támadásban a jászberényiek és a debreceniek játékában is.

Nikola Lazics, a JP Auto-JKSE vezetőedzője: – Igazán jó kis mérkőzést játszottunk a debreceniekkel. Az első félidőben nagyon jó ritmusa volt támadásainknak, s ennek eredményeként vezettünk 10 ponttal. A második félidőben már több problémánk volt, de ez nem meglepő, hiszen a DEAC is ott volt a pályán, s mindenben megpróbálta megnehezíteni a dolgunkat. KI is jöttek a hibáink, amiken még dolgoznunk kell

Berényi Sándor, a DEAC vezetőedzője: – Nagyon hasznos felkészülési mérkőzést játszottunk a Jászberény ellen. A szezonra készülve ez az első vereségünk, s remélem, hogy ezt is jól dolgozzák majd fel játékosaim. Jól látszott a mai mérkőzésen, hogy nagyon keveset tudunk eddig együtt gyakorolni, s van még miben javulnunk. Kilenc napunk van még a rajtig, azon leszünk, hogy hibáinkat javítsuk.

A találkozó krónikájához tartozik, hogy remekül debütált a két új, nagy eredményjelző tábla, melyen a szünetekben video-reklámfilmeket is megtekinthettek a szurkolók, akik lehettek körülbelül háromszázan a Bercsényi játékcsarnokban.

Szántai Tibor