Alsóházi rájátszás: szerdán este a MAFC ellen hazai pályán kezdünk

Az alapszakaszt követően a mieink, a DEAC, a MAFC és a Sopron KC került az alsóházi rájátszásba, ahol a 11. és 12. hely megszerzése egyenesági bennmaradást jelent, míg a 13. és a 14. helyezett play out-ot játszik, s a győztes hosszabbítja meg NB I A-csoportos tagságát. Az alsóházi első fordulóban, szerdán este a MAFC ellen hazai környezetben lép pályára csapatunk.

Az alsóházban a mi helyzetünk a legjobb a rájátszás megkezdése előtt, hiszen 9 győzelemmel a 11. helyen állunk. Mögöttünk a DEAC-nak 8 győzelme van, míg a MAFC és Sopron 6-6 sikert gyűjtött be a bajnokság első szakaszában. Érdekesség, hogy a négy csapat egymás elleni mérkőzéseinek mini tabelláján minden együttes 3 győzelemmel és 3 vereséggel áll. Mi mindhárom ellenfelünket legyőztük hazai pályán, s ha ezt tesszük a rájátszásban is, akkor nem lehet kérdés, hogy nem kell play-out-ot játszanunk a bennmaradásért.

Az alsóházi rájátszásban már az első forduló mérkőzései után sokkal okosabbak leszünk, hiszen mi a MAFC-ot, a DEAC a Sopront fogadja. Amennyiben mindkét helyszínen hazai siker születik, akkor a vesztesek komoly hátrányba kerülnek a győztesekkel szemben, s meglepetés lenne, ha nem a MAFC és a Sopron kényszerülne egymás között eldönteni a bennmaradás és a kiesés dolgát.

A MAFC ellen hazai pályán nekünk mindenképpen győznünk kell. Már csak azért is, mert néhány hete a Gabányiban nagyon rosszul játszottunk a fővárosiak ellen, s hiába zárkóztunk fel a végén, a fordításra már nem volt időnk, s egyetlen ponttal ugyan, de kikaptunk. Szerdán este egy győzelemmel nagy lépést tennénk a bennmaradás felé, hiszen ebben az esetben a MAFC-cal szemben már 4 győzelemnyi lenne az előnyünk. Amennyiben pedig hazai pályán a Debrecen is nyerne a Sopron ellen, akkor a nyugat-magyarországiakkal szemben is négy győzelem lenne az előnyünk. Akkor, amikor már csak öt mérkőzése lenne minden csapatnak.

Számolgatás helyett azonban többet ér, ha most csak a MAFC elleni összecsapásra koncentrálunk. Nálunk továbbra is kérdéses Lucsics játéka, aki már Pakson sem tudott pályára lépni, pedig egészen jó formába került az elmúlt hetekben. Az Atomerőmű ellen nélküle is sikerült idegenben nyernünk, de esélyein jobbak lennének, ha ő is bevethető lenne. Persze számunkra akkor is csak a győzelem elfogadható ezen a mérkőzésen, ha őt pótolni kell. Egységes csapatjátékkal, kiemelkedő egyéni teljesítményekkel és a nézőtérről jövő biztatással együtt képesek lehetünk e fontos találkozó megnyerésére. A MAFC az ex-jászberényi Dukiccsal megerősödve minden bizonnyal elszántan érkezik hozzánk, s 40 percnyi jó játékra lesz szükségünk, hogy a győzelmet megszerezzük.

Alsóházi rájátszás 1. forduló – április 11.

18.30 óra: DEAC – Sopron KC

19.00 óra: JP Auto-JKSE – MAFC

Az alsóház állása a rájátszás megkezdése előtt:

11. JP Auto-JKSE 9 gy 17 v
12. DEAC 8 gy 18 v
13. Sopron KC 6 gy 20 v
14. MAFC 6 gy 20 v

Szántai Tibor