Az első győzelemért Szegeden

Az NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabda-bajnokság 5. fordulója csütörtöktől vasárnapig tart. A mieink szombaton, Szegeden lépnek pályára, ahol egyik vagy másik csapat megszerzi első győzelmét.

Négy forduló után már csak három veretlen és két nyeretlen csapat van az NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabda-bajnokságban. A nyeretlenek száma a forduló után biztos, hogy egyre csökken, mert szombaton, Szegeden a hazaiak a mienkkel néznek farkasszemet. Aki nyer, megszerzi első győzelmét, míg a másik egyedüliként marad nyeretlen.

 

A szegediek a mieinkhez hasonlóan, mérkőzésről mérkőzésre egyre jobban játszanak. Ráadásul a hazai pálya előnye most őket segíti. Legutóbb az Alba Fehérvár otthonában is végig partiban volt a Naturtex, ám hiába dobnak sok pontot a szegediek, nagyon sokat kapnak is.

 

Ellenfelünknél lesz egy jó ismerősünk, hiszen Kerpel-Fronius Balázs a nyáron igazolt tőlünk a szegediekhez. Jó lesz rá figyelni, mert távoli dobásaival bizony mg tudja nehezíteni az ellenfelek dolgát. Jól ismerjük a szegediek másik nyári igazolását, Balmazovicsot is, akire szintén nagyon figyelni kell majd. Nálunk sajnos úgy tűnik, hogy LaMarcus Reed még most sem lesz bevethető. A többiek viszont megküzdhetnek az első győzelemért Szegeden.

 

Idegenben sehol sem könnyű nyerni, de ha úgy játszik a csapatunk, ahogy tette legutóbb a Pécs ellen, akkor biztos, hogy lesz győzelmi esélyünk Szegeden. Ehhez kell a jó csapatjáték, és egy-két kiemelkedő egyéni teljesítmény is.

 

október 26. – szombat

18.00 óra: Naturtex-SZTE-Szedeák – Jászberényi KSE

 

Az 5. forduló további párosításai:

 

október 24. – csütörtök

18.00 óra: Zalakerámia ZTE KK – Szolnoki Olaj KK

 

október 25. – péntek

18.00 óra: DEAC – Atomerőmű SE

 

október 26. – szombat

18.00 óra: PVSK-VEOLIA – EGIS Körmend

18.00 óra: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – OSE Lions

 

október 27. – vasárnap

18.00 óra: Kaposvári KK – Sopron KC

18.00 óra: KTE-Duna Aszfalt – Alba Fehérvár

 

Hajrá JKSE!

 

Szántai Tibor