Baráth Géza fontos célja, hogy minden gyerek megismerje a kosárlabda játék alapjait

A hosszú ideje a JKSE utánpótlásában edzőként dolgozó Baráth Géza volt a vendégünk, aki készséggel válaszolt kérdéseinkre.

1. 2003 óta dolgozol a JKSE-nél az utánpótlásban edzőként. Milyen korosztályokat edzel most?

Két korosztállyal foglalkozom. Én edzem a Mini és a Kenguru korosztályt. A minik 9-10 évesek, a kenguruk 11 évesek.

2. Mióta irányítod a mostani csapataidat?

A mini törzsállományt 3 éve, a kengurut 4 éve, de mind a két csapatban vannak később jött játékosok is.

3. Mi a véleményed a játékosaidról?

Ezek a gyerekek még nagyon ” gyerekek”. Edzéseimből sok időt elvesz a fegyelmezés. Igénylik a sok játékot, a dicséretet. A mini csapatnál minél többféle gyakorlatot, játékot végzünk az edzésen, nem bírják a monoton munkavégzést. Mindkét csapatom viszont szeret meccsezni. Van kettő-három kimondott ügyes gyerkőc.

4. Hogy álltok jelenleg a bajnokságokban?

A mini csapat a megyei bajnokságban szerepel. Nyolc csapat közül jelenleg a harmadikok vagyunk, remélem a végét sikerül éremmel zárnunk. A kenguru a megyein és az országos bajnokságban is játszik. A megyein csoportharmadikok vagyunk, az országos bajnokságban jelenleg a C csoportban szerepelünk.

5. Milyen rövid-, és hosszú távú célokat szeretnél megvalósítani az általad edzett korosztályoknál?

Fontos célom, hogy minden gyerek megismerje a kosárlabda játék alapjait, járjon a későbbiek folyamán is edzésekre, hátha látunk még ezekből a srácokból is a felnőtt csapatban játékosokat. A mini csapatommal mindenképpen szeretnék érmet nyerni, a kenguruval az országos B csoportba kerülni.