Békéscsabán győzött Kadett csapatunk

A tegnapi napon a Regionális Kadett bajnokság 4. fordulójában Békéscsabán lépett pályára a Lehel Kosársuli együttese.

A mérkőzés eleje szoros játékot hozott, de 10 percet követően a mieink egy triplányi előnybe tudtak kerülni a házigazdákkal szemben (13-16).

A második szakasz ennek ellenére a hazaiaknak sikerült jobban, akik 4 egységgel megnyerve ezt a játékrészt át is vették a vezetést a szünetre, ezáltal a félidőben minimális hátrányban voltak ifjú tehetségeink (37-36).

A folytatásban aztán Szögi Ádám edző kosarasai kaptak erőre és remek védekezéssel és nagyszerű támadás befejezésekkel megfordították az állást, ennek köszönhetően pedig a befejező periódus előtt 7 egységgel húztak el a vendéglátóktól (43-50).

Az utolsó negyedben a pályaválasztók mindent megtettek, hogy utolérjenek minket, azonban csapatunk is pompás akciókat produkált a játéktéren, így az összecsapás végén 59-64 arányú jászberényi győzelem született.

Békéscsabai KK – Lehel Kosársuli 59 – 64
(13-16, 24-20, 6-14, 16-14)
Békéscsaba

Lehel Kosársuli: Kovács V. 36/6, Pataki M. 6, Szalkai D. 6, Kaszás O. 6, Szigedi Á. 5/3, Túri B.3, Lékó K. 2, Benke L. -, Baráth K.-, Göblyös B.-.

Szögi Ádám edző így értékelte a mérkőzést: „Hosszú és fárasztó utazás után a jó kezdésnek köszönhetően hamar fel tudtuk venni a mérkőzés ritmusát. A harmadik negyedbeli kitűnő védekezésünknek köszönhetően pedig stabilizálni tudtuk 5-10 pont körüli előnyünket, amit aztán sikerült megtartanunk a mérkőzés végéig. Gratulálok a játékosainknak, mert egy szoros mérkőzésen tudtak diadalmaskodni idegen környezetben.”