Vasárnap este Kaposváron egy végig kiegyenlített, nagy küzdelmet hozó összecsapáson végre összejött, amire régóta vártunk, és csapatunk megszerezte az idei szezonban első győzelmét. Fotó: mkosz.hu

Örök érvényű a mondás, miszerint a győzelmet soha sem kell megmagyarázni. Lehet mondani, hogy rosszul játszott az ellenfél (mindenki úgy játszik, ahogy hagyják), meg azt is, hogy szerencsénk volt a végjátékban, de a győzelem az akkor is győzelem marad. Nagyon ránk fért már ez a siker, hiszen ezer sebből vérzett csapatunk az idei szezonban. Nagyon sok problémával küszködtünk, s olyan sérüléshullám is „elkapott” bennünket, amire csak azt lehetett mondani: „Szegény embert még az ág is húzza!”. Bizony sokan elveszítették már a hitüket, de szerencsére Lo Elhadji Malick és játékosai nem.

Számunkra most nem az volt a lényeg, hogy csillogó-villogó játékkal nyerjünk, hanem az, hogy valahogy kiküzdjük első sikerünket. Az oly sokat – időnként persze nem ok nélkül – kritizált játékosaink alaposan összekapták magukat és végig koncentráltan játszva szerezték meg az első sikert. Hogy nem játszottunk hiba nélkül? Kit érdekel. Javítani mindig lehet, sőt kell is a játékon. Most a győzelem volt a legfontosabb. No meg az, hogy például Mészáros Máté, akit oly sokan szapultak a szurkolók közül, visszaszerezze önbizalmát, és megmutassa mire képes. Az ő 12 pontja nagyon kellett a kaposváriak ellen, hogy meglegyen az az áhított első győzelmünk, melynek értékét még az is növeli, hogy idegenben szereztük meg. No, meg az sem mellékes, hogy Remon Nelson visszatérése is jól sikerült. Irányítónk ugyan nem dobott igazán jól, de így is sokat tett azért, hogy megnyerjük a találkozót. Apropó: dobások. Bizony van mit javítanunk, hiszen nagyon bosszantó lett volna, ha kikapunk 1-2 ponttal úgy, hogy 21 büntetőből csak 12-t értékesítettünk. Ez is mutatja, hogy a győzelem mellett bőven van még javítani valónk. Most viszont örüljünk az első sikerünknek.

Persze a folytatás így sem ígérkezik könnyűnek, hiszen legközelebb is idegenben lépünk pályára, s éppen Debrecenben, ahol egy csapat sem számíthat könnyű négyszer tíz percre. Ám az élet nem áll meg, mától már a debreceniek elleni találkozóra kell összpontosítanunk. Hasonló hozzáállással, küzdeni tudással ott sem leszünk esélytelenek.

Kaposvári KK – Jászberényi KSE 68-69 (18-13, 17-19, 19-23, 14-14)

Kaposvári KK: Davis 14/3, Norfleet 17/3, Ponjavics 3/3, Hendlein 12/6, Lalic 13. Csere: Krnjajski -, Baki -, Bogdán -, Dramicsanin 9/3.

 

Jászberényi KSE: Nelson 9/6, Miller 14/6, Mészáros 12/6, Alekszandrov 13/6, Pantelics 16/3. Csere: Ruják, 2 Brbaklic 3, Buzás -, Peringer -.

 

A találkozót követően a vezetőedzők és egy-egy játékos az alábbiak szerint értékelte a találkozón történteket (forrás: mkosz.hu)

Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője: – Gratulálok a Jászberénynek! Nehéz ilyenkor, nyilván mindenki győzelmet várt. Jó formában voltunk, a két hetes szünet után más ritmusban érkeztünk vissza erről az időszakról, mint ahogy befejeztük. Ugyan olyan komolyan felkészültünk a Jászberényből, mint az összes többi csapatból. A védekezésünkkel többnyire nem is volt olyan nagy probléma, hazai pályán azonban a kapott 69 pontnál illett volna többet dobni. Sajnos támadásban nagyon nagyon sok hibát vétettünk. Bár a támadó lepattanókból készültünk, de úgy gondolom ez mégis döntő faktor volt. Megmutatta ez a mérkőzés is, hogy ha idegenben megérzi egy csapat a lehetőséget, akkor ebben a magyar bajnokságban onnantól kezdve ki-ki mérkőzés lehet. Nagyon fontos lett volna, hogy az első félidőben úgy játsszunk, hogy ezt ne érezze meg a Jászberény. Úgy kezdtünk, de utána kicsit elkényelmesedtünk. Csináltunk hibákat, amivel folyamatosan meccsben tartottuk őket és a végén az egylabdás meccsből nem jöttünk ki jól.

Lo Elhadji Malick, a JKSE megbízott vezetőedzője: – Nagyon jó érzés nyerni, eléggé nyomasztó volt a helyzet, hogy futunk az eredmény után. Ez a győzelem a fiúk sikere, ezt a meccset a játékosok nyerték meg, ők tették oda magukat. Akartak nyerni. Én csak egyetlen dolgot kértem, hogy védekezzenek. Ne kapjunk 70 pontnál többet. Ezt remekül megcsinálták, nagyon boldog vagyok és gratulálok nekik!

Baki Gergely, a Kaposvári KK játékosa:-  Gratulálok a Jászberénynek, megérdemelten nyertek! Sokszor fegyelmezetlenek voltunk taktikailag, nem tartottuk be, amit előre megbeszéltünk. Tudtuk, hogy keményen játszanak és támadják a lepattanókat. Sokszor elaludtunk, nem zártunk ki, ezzel adtunk nekik rengeteg második esélyt. Az elején nem kezdtünk rosszul, mindig egy kicsit el tudtunk húzni, de valahogy éreztem, hogy nem nyugszik a csapat és nem a saját ritmusát játssza. Bele-bele hibáztunk, mindenki úgy érezte belefér egy dobás, ami nem volt helyzet. Ezzel sikerült őket végig a meccsben tartani. Persze megdolgoztak érte, teljesen megérdemlik. Többet kell nyújtanunk, főleg a jövő héten.

Remon Nelson, a JKSE játékosa: – Egész héten erre a találkozóra hangoltunk és Malick jól felkészített minket. Felhívta a figyelmet arra, hogy nagyon fizikális meccs lesz és egymásért, csapatként kell küzdenünk. Jól védekeztünk és ez volt a kulcsa a győzelmünknek. Személy szerint 14 hónapja nem játszottam és nagyon örülök, hogy az első meccsemen mindjárt győzelmet ünnepelhettünk.

Hajrá JKSE!

Szántai Tibor