Budapesten győzött a Lehel Kosársuli és továbbra is esélye van a továbbjutásra!

Szombaton a Junior Alsóházi rájátszás 6. fordulójában Budapesten a Zsíros Tibor Akadémia Kőbánya/A gárdája ellen lépett pályára a Lehel Kosársuli.

Amely mérkőzést a hazaiak kezdték jobban és 10 perc elteltével, 5 egységgel tudtak elhúzni a mieinktől (18-13).

A folytatásban aztán Harkai Hunor kosarasai fújtak riadót és remek játékkal előbb utolérték ellenfelüket, majd a
vezetést is magukhoz ragadták, ezáltal a félidőben már jászberényi fiúk álltak jobban (32-37).

A szünetet követő felvonás ugyanakkor szoros játékot hozott, ám csapatunk ebben a játékrészben 1
ponttal jobbnak tudott lenni a fővárosiaknál, ennek köszönhetően 50-56-nál nézhettek egymás szemébe a felek az utolsó szakasz előtt.

A befejező negyedben ismét megrázták magukat a mieink és addigi vezetésükhöz további 5 egységet hozzátéve végül 62-73-ra nyerték meg a mérkőzést.

ZSÍROS TIBOR AKADÉMIA KŐBÁNYA/A – LEHEL KOSÁRSULI 62-73
(18-13, 14-24, 18-19, 12-17)
Budapest

Jászberény: Szőke S. 22/9, Kaszás M. 16/6, Kovács Á. 11/3, Vas-Teplán M. 9/3, Répási R. 9/3, Kovács V. 6, Szalkai D. -.

Győzelmével Junior csapatunk a harmadik helynél már nem végezhet hátrébb csoportban, ami könnyebb ellenfelet biztosít a B döntő negyeddöntőjében.

A Keleti csoportban azonban egy mérkőzést rendeznek még március 5-én 18 órakor Miskolcon, amikor a MEAFC/A csapata fogadja a Zsíros Tibor Akadémia Kőbánya/A együttesét. Mindkét félnek fontos lesz a találkozó, mivel a miskolciak győzelmükkel a második helyen végeznének a csoportban (jobbak tőlünk egymás közötti eredményben), a budapestiek ezáltal a negyedikek lennének.

Amennyiben a budapestiek meglepik idegenben a miskolciakat, akkor a MEAFC/A végezne a negyedik helyen a csoportban, a Zsíros Tibor Akadémia Kőbánya/A pedig a harmadik helyen (mivel jobbak vagyunk az egymás közötti eredményben) a Lehel Kosársuli pedig a második helyen végezne.

A második hely a csoportban a keresztjátékra jogosít fel, ahol a mieinknek egy hazai és egy idegenbeli mérkőzést kellene játszani a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely/A csapata ellen. A pályaválasztó a Lehel Kosársuli lenne, tehát az első meccset Jászberényben rendeznék. A keresztjáték párharc győztesének az A döntőbe való bekerüléshez még egy kört kell játszania. Ezt követően még 2 mérkőzést kell játszani a Felsőház 7. vagy 8. helyezettével, attól függően, hogy a két keresztjáték győztes közül ki szerepelt jobban az Alsóház Keleti vagy Nyugati csoportjában. A keresztjáték és az utána következő kör vesztesei pedig a B döntőben folytatják tovább.

Amennyiben csapatunk második helyen végezne az Alsóház Keleti csoportjában és ez a 2 kör alatt nem jutna be az A döntőbe, akkor a B döntőben az Alsóház Nyugati csoportjának 3. helyezettjével, az Újpest-MT/A csapatával kellene megmérkőznie.

Harkai Hunor edző így értékelte a mérkőzést: “Gratulálok a Zsíros Tibor Akadémia Kőbánya/A együttesének a tempós mérkőzéshez és a csapatomnak amilyen hozzáállással végigjátszottuk az egész alsóházi rájátszást és amilyen teljesítményt nyújtottunk. Köszönöm a kitartó szurkolóinknak, akik Budapestre is követtek minket és az egész meccsen mellettünk álltak! Kedd este tudjuk meg a MEAFC/A – Zsíros Akadémia Kőbánya/A mérkőzés után, hogy továbbjutottunk-e a csoportból. Ha második helyen végzünk a budapesti győzelem esetén, akkor a további keresztjátékban vár minket a párharc a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely/A gárdája ellen. Amennyiben a miskolciak nyernek, akkor készülünk a B döntőre, ahol a negyeddöntőben a Soproni Sportiskola KA/A csapatával találkozunk, amennyiben a soproniak a keresztjátékban nem verik ki a szegedi SZEDEÁK/A csapatát. Természetesen, nagy dolog lenne, ha továbbjutnánk, és Jászberényben otthont adnánk a kosárlabda-csemegének ígérkező Falco elleni összecsapásnak. Úgy gondolom a keddi mérkőzés kimenetelétől függetlenül nagy dicséret illeti a fiúkat, amit az egész idényben produkálnak, a rájátszás előtt rögtön aláírtam volna, hogy 3 győzelemmel és 3 vereséggel végzünk az Alsóház Keleti csoportjában.”