Cseh György és Kerpel-Fronius Balázs a következő szezonban is jászberényi mezben játszik

Amint az köztudott volt, Cseh Györgyöt és Kerpel-Fronius Balázst 1+1 éves szerződés kötötte klubunkhoz. Az első év letelt, s a szerződésben foglaltaknak megfelelően egyesületünk élni kíván opciós jogával, azaz a két játékos a következő esztendőben is nálunk pattogtatja a kosárlabdát.

Kerpel-Fronius Balázs jelenleg a 3×3-as válogatott tagjaként az andorrai Eb-selejtezőre készül, ahol Csirke Ferenc szövetségi kapitány vezetésével Bíró Olivérrel, Tomislav Ivosevvel és Mohácsi Mátéval próbálja kiharcolni az európa-bajnoki részvételt.

Cseh György viszont itthon tartózkodik és lakásfelújítás közben szakított arra időt, hogy váltsunk néhány szót.

A klub számít rád a következő szezonban is, azaz lesz jászberényi játékosa a 2018/2019-es bajnoki szezonban is a JP Auto-JKSE csapatának.

– Igen, így igaz. Az egyesület vezetése jelezte, hogy élni kívánnak opciós jogukkal, azaz számítanak rám a 2018/2019-es szezonban szereplő csapat kialakításakor. Örülök, hogy így történt, mert nem is szerettem volna elhagyni Jászberényt. Jászberényiként számomra a legnagyobb kihívás idehaza örömet szerezni szurkolóinknak, akik az egész előző szezonban is mellettünk voltak, akkor is, amikor nem jöttek úgy az eredmények, ahogy azt szerettük volna.

Egy kis idő már eltelt az alsóházi rájátszás befejezése óta. Hogyan értékeled a csapat előző szezonbéli szereplését?

– Nagyon nehéz éven vagyunk túl, amelynek első fele nem úgy sikerült ahogy terveztük. A sorozatos vereségek után az idegenlégiós cserét követően csak decemberre állt össze igazán a csapatunk. Akkor két nagyon fontos találkozót nyertünk a MAFC és a Sopron ellen, s ez egy „új idény” kezdetét jelezte. A szezon második felében már sikerült idegenben is nyernünk, s a legnagyobb bravúr az Alba Fehérvár legyőzése volt hazai pályán. Volt időszak, amikor már a középház sem tűnt elérhetetlennek, ám a Szeged és a MAFC elleni vereség miatt ez elúszott. Az viszont mindenképpen nagy eredmény volt, hogy már három fordulóval az alsóházi rájátszás vége előtt biztosítottuk a bennmaradásunkat. Erre nem sokan számítottak akkor, amikor 1 győzelemmel és 10 vereséggel álltunk. Azaz volt a szezonnak nagyon negatív és nagyon pozitív szakasza is, s végül sikerült az alapvető tervünket elérni, a bennmaradást biztosítani.

A két szezon közötti szünetben a szurkolókat leginkább az érdekli, hogyan alakul kedvenc csapatuk játékosállománya. Mit remélsz, milyen csapat alakulhat Jászberényben, immár annak ismeretében, hogy Nikola Lazics maradt az edző?

– Szerintem a folyamatosság minden csapat életében nagyon fontos. Nikola Lazics marad az edzőnk, s én ennek örülök. Ha kellett szigorú volt, de humoros is tudott lenni, s jól ismeri a magyar bajnokságot. Remélem, hogy a tavalyi csapatból Kerpin és rajtam kívül is marad még játékos, s akkor edzőnknek is könnyebb dolga lesz. Jó lenne már egy nyugisabb szezon, mint volt a legutóbbi. A jászberényi kosárlabdázásnak az NB I A-csoportjában egy nagyon kiemelkedő eredménye volt, amikor a csapat az 5. helyen végzett. Jó lenne, ha a következő szezon alapszakaszát követően a középházban szerepelhetnénk. Én bízom benne, hogy lesz erre esélyünk. Ez persze függ attól, hogy nálunk milyen csapat alakul, s milyen erősek lesznek az ellenfeleink.

A 2017/2018-as szezonnak még nincs vége, elkezdődött a bajnoki döntő és a bronzcsata is. Mit vársz a két párharctól?

– A Szolnok döntőbe jutása borítékolható volt, míg a másik ágon – Govens elvesztése után – úgy gondoltam, hogy az Albának több esélye lesz az ötödik mérkőzésen idegenben. Azonban a szombathelyiek a szurkolóik segítségével megérdemelten győzték le az önmagához képest gyengébben játszó fehérváriakat. A döntőben viszont még nehezebb dolga lesz a Szekulovics csapatnak, hiszen a pályaelőny a Szolnoknál lesz. Mindent összevetve a Szolnok győzelmét várom. Hogy hány mérkőzés lesz, az nagyban függ attól, hogy a Falco mire lesz képes hazai pályán. A bronzpárharcban egyértelműen a tavalyi bajnok Alba sikerét várom a Körmend ellen – mondta még a párharcok megkezdése előtt Cseh György, akinek jóslata az első találkozókon bejött, hiszen a Szolnok és az Alba szerzett vezetést a párharcokban.

Még néhány mérkőzés és véget ér a 2017/2018-as szezon, de azoknál a csapatoknál, amelyek már nem érdekeltek a fináléban és a bronzcsatában, már javában folyik a következő szezon előkészítése. Természetesen a JP Auto-JKSE vezetése sem ül tétlenül, s a vezetőedzővel egyeztetve dolgoznak azon, hogy mielőbb összeálljon a 2018/2019-es kerete csapatunknak. Amint új híreink lesznek, azt természetesen először szurkolóink tudhatják meg honlapunkról.

Szántai Tibor