Csurovics mester szerint a kemény munkának lehet eredménye

Szombaton este a Bajcsy úti tornateremben megtartotta első edzését csapatunk új vezetőedzője, Miljan Csurovics. A szerb mestertől a tréning előtt kértem egy villáminterjút.

– Szlovákiában bajnokcsapat és kupagyőztes csapat edzője is volt. Most nálunk egészen más célok eléréséért kell majd küzdenie játékosaival. A kiesést kell elkerülnie a JKSE-vel. Milyen elképzelésekkel érkezett, mennyire ismeri csapatunkat?

– Való igaz, hogy Szlovákiában nyertem bajnokságot és kupát csapataimmal és szerepeltünk a nemzetközi kupákban is. Mivel a szomszédban dolgoztam, ezért jól ismerem a magyar ligát is. Ez egy jó lehetőség nekem, hogy egy más közegben is kipróbáljam magam. Ismerek sok csapatot, sok itt dolgozó edzőt és játékost. Megvan a határozott elképzelésem, hogyan segítsem a jászberényi csapatot, hogy célját elérje.

– Nem lesz könnyű helyzetben, hiszen néhány nappal a munka megkezdése után két élcsapat elleni mérkőzésünk következik. Igaz, a Szolnokot és a Paksot is hazai pályán fogadjuk, de nem mi leszünk az esélyesek. Mit vár ezen a két találkozón a csapattól, játékosaitól?

– Néhány nap alatt egyetlen edző sem képes csodákra. Elég nehéz helyzetben vagyunk, de azt ígérhetem, hogy nagyon keményen fogunk azon dolgozni, hogy javuljon az eredményességünk. Azt várom, hogy a fiúk kellő alázattal és akarattal lépjenek pályára, s minden megtegyenek velem együtt, hogy minél jobb eredményeket érjünk el együtt már ezen a két találkozón is.

Mi pedig azt reméljük, hogy így lesz, s akkor szurkolóink segítségével – akik a nehézségek ellenére is kitartanak csapatunk mellett – végre megindulunk felfelé a tabellán. A Szolnok és az Atomerőmű ellen sem mi leszünk az esélyesek hazai pályán sem, de a Szeged ellen már kötelező lesz hozni az első hazai sikert. Mivel pedig a labda kerek és mindenkinek egyforma, bízzunk a meglepetésekben is…

Hajrá JKSE!

Szántai Tibor