Csütörtökön a Falco ellen hazai pályán

Az NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabdabajnokság középszakaszbeli rájátszásának hatodik fordulójában, csütörtökön este a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely csapatát fogadjuk.

Az alapszakaszban hazai pályán legyőztük, idegenben vereséget szenvedtünk a szombathelyiektől. A Magyar Kupában az elődöntőben találkozott egymással a két gárda, s akkor is a Falco győzött, ahogy a középszakasz első egymás elleni találkozóját is hazai pályán a vasiak nyerték. Most viszont ismét Jászberényben méri össze erejét a két gárda, azaz lesz esélyünk a győzelemre.

Már csak azért is mert nagy valószínűséggel Coleman kivételével mindenkire számíthat Nikola Lazics, s hazai pályán bárki ellen reális esélyünk van az idei szezonban a győzelemre. Aminek akár még jelentősége is lehetne, hiszen négy forduló van még hátra a középszakaszból és két győzelemnyi a lemaradásunk éppen soros ellenfelünkkel szemben, míg a Pécs tőlünk van lemaradva három győzelemmel. Azaz, papíron akár még változhat a sorrend, de nagy valószínűséggel nem fog.

Ami a felsőházban most talán a legfontosabb a csapatoknak: újabb sérülés ne zavarja a felkészülésüket a rájátszás kieséses szakaszára. Mert egy-két alapember kiesése alapvetően változtathatja meg a csapatok játékerejét. A legjobb példa erre a Szolnoki Olaj KK, melyet elképesztő sérüléshullám sújtott, s egy idegenlégiósa még idő előtt el távozott is a klubtól.

A szombathelyieket nem kell különösebben bemutatni a kosárlabda szerelmesei számára. Az egyik legerősebb játékoskerettel rendelkező magyar csapat, ahol bőven van lehetőség a rotációra is. A Falco a középházi rájátszás első felében három mérkőzését megnyerte és csak a körmendiek elleni idegenbeli találkozóját veszítette le. Mi a szolnokiak elleni győzelem mellett három vereséget szenvedtünk el. Mindezeknek azonban semmi jelentősége a csütörtöki mérkőzéssel kapcsolatban. Ezen a napon még egy mérkőzést játszanak a felsőházban: a szolnokiak Pécsen vendégszerepelnek. A listavezető Körmend pedig szabadnapos lesz a hétközi játéknapon.

Felsőházi rájátszás 5. forduló

  1. május 2. – csütörtök

18.00 óra: PVSK-VEOLIA – Szolnoki Olaj KK

19.00 óra: JP Auto-JKSE – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Szabadnapos: EGIS Körmend

A felsőház állása:

  1. EGIS Körmend 23 gy 7 v
  2. Szolnoki Olaj KK 22 gy 8 v
  3. Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 20 gy 10 v
  4. JP Auto-JKSE 18 gy 12 v
  5. PVSK-VEOLIA 15 gy 15 v

Hajrá JP Auto-JKSE!

Szántai Tibor