Csütörtöktől szombatig tart a 4. forduló

Forrás: Kosársport Mkosz facebook

Csütörtökön a Zalaegerszeg – Szeged meccsel kezdődik, pénteken két találkozóval folytatódik, majd szombaton négy mérkőzéssel zárul az NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabdabajnokság 4. fordulója. A mieinkre egy igazi „nagyvad” vár, hiszen hazai pályán az Alba Fehérvár együttesét fogadjuk majd.

A negyedik forduló mérkőzéseit három nap alatt játsszák le a csapatok. Csütörtökön máris kiderül, hogy veretlen marad-e a Zalaegerszeg. A Szeged ellen hazai pályán jó esélye van erre Bencze Tamás csapatának, de a Naturtex okozott már meglepetést idegenben.

Pénteken a DEAC egyértelmű esélyesként fogadja a fővárosiakat, míg a Pécs Kecskeméten őrizheti meg hibátlan teljesítményét. Ez persze nem tűnik könnyű feladatnak, hiszen hazai pályán a KTE-Duna Aszfalt bárkit legyőzhet.

A szombati négy mérkőzésből talán csak a Szolnok kaposvári győzelme tippelhető meg elég nagy biztonsággal. A címvédő a soproni vereség után nem engedheti meg magának, hogy Kaposváron is kikapjon.

A Körmend és az Atomerőmű hazai pályán esélyesebb a Sopron, illetve a Szombathely ellen, de nem mehet biztosra. A Körmend – Sopron találkozót szombaton koradélután élőben közvetíti az M4 Sport.

A mi mérkőzésünkön pedig inkább az Albán lesz a győzelmi kényszer, hiszen míg mi két győzelem egy vereséggel állunk három forduló után, addig a Dzunics csapat két vereség után szerezte meg első sikerét. Tavaly alaposan megleptük a fehérváriakat, s hazai pályán nagyszerű győzelmet arattunk. Erre most is lesz esély, s a szurkolóink támogatásával meglehet harmadik idei győzelmünk.

A 4. forduló menetrendje:
október 18. – csütörtök
18.00 óra: Zalakerámia-ZTE KK – Naturtex-SZTE-Szedeák

október 19. – péntek
17.00 óra: DEAC – SERCO-TF-BP
18.00 óra: KTE-Duna Aszfalt – PVSK-VEOLIA

október 20. – szombat
14.45 óra: EGIS-Körmend – Sopron KC (az M4 Sport élőben közvetíti)
18.00 óra: Atomerőmű SE – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely
18.00 óra: Kaposvári KK – Szolnoki Olaj KK
18.00 óra: JP Auto-JKSE – Alba Fehérvár

Szántai Tibor