Bár csapatunk hazai pályán egy ponttal vereséget szenvedett a 4. fordulóban az Alba Fehérvártól, centerünk, Djordje Pantelics fantasztikus teljesítményt nyújtott. Összességében 44 VAL-t ért el, s ezzel nemcsak bekerült a forduló válogatottjába, hanem a teljes mezőnyben is övé volt a legjobb teljesítmény, azaz az MVP cím is őt illeti.

A bb1.hu kosaras hírportál a negyedik forduló válogatottját is összeállította, s ebből kiderült, hogy centerünk, Djordje Pantelics is ott van a legjobb ötösben. Sőt, 44 VAL-os teljesítmény mutatója a legjobb az összes pályára lépett játékos közül, s így a forduló MVP címét is megszerezte. Érdekessége a legjobb ötösnek, hogy csak két játékos csapat nyert ebben a fordulóban, hárman vesztes csapatból kerültek a forduló válogatottjába.

A 4. forduló válogatottja a bb1.hu kosaras hírportálon (zárójelben a játékos csapata, illetve hogy hanyadik alkalommal került a forduló válogatottjába):

Curry (Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – 1) – K. Taylor (PVSK-VEOLIA – 2) – Borisov (DEAC – 3) – J. Taylor (SERCO-TF-BP – 1) – Pantelics (JP Auto-JKSE – 1)

Ronald Curry a Pakson győztes Falco amerikai játékmesteer 24/12-es pontmutatóval, 3 lepattanóval, 8 assziszttal, 2-2 szerzett és eladott labdával, továbbá 2 beütött és 4 elszenvedett faulttal zárt (34 VAL).

Bár a Pécs Kecskeméten elveszítette veretlenségét, de Kameron Tayloron semmi nem múlott. A hátvéd 22 pontja mellé leszedett 11 lepattanót, kiosztott 4 gólpasszt, 3-szor szerzett labdát, 2-szer eladta a játékszert, 4 alkalommal faultolt, vele szemben 1-szer követtek el szabálytalanságot, illetve kapott 1 blokkot (34 VAL).

Milos Borisov (DEAC) újra remekelt – már harmadszor került a forduló legjobbaji közé – , s nagyban neki köszönheti a DEAC, hogy legyőzte az újoncot hazai pályán. A rutinos játékos 26/9-es pontmutatója mellett volt még 15 lepattanója, 2 gólpassza, 3 szerzett labdája, 3 elkövetett és 8 kiharcolt szabálytalansága és 1 kapott blokkja (40 VAL).

Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a SERCO-TF-BP erőcsatára, Joseph Taylor, aki a DEAC ellen elveszített mérkőzésen 27/6-os pontmutatóval, 12 lepattanóval, 1-1 szerzett és eladott labdával, 5-5 beütött és kiharcolt faulttal, valamint 1 blokkal zárt  (38 VAL).

Csapatunk ugyan óriási küzdelemben egyetlen ponttal vereséget szenvedett az Alba Fehérvártól, ám Djordje Pantelics remekelt. Szerb centerünk 26/6-os pontmutatót, 13 lepattanót, 1 gólpasszt, 2 szerzett és 1 eladott labdát, 2 beütött és 7 kiharcolt faultot, továbbá 1 blokkot jegyzet, s 44-es meccsindex mutatójánál senki nem ért el jobbat, azaz ő lett a forduló MVP-je.

Centerünknek, Djordje Pantelicsnek szurkolóink nevében is gratulálunk, s reméljük hasonló teljesítményre még nem egyszer képes lesz a bajnokság folytatásában is.

Hajrá Pantelics! Hajrá JP Auto-JKSE!

Szántai Tibor