Döntős a Lehel Kosársuli a Megyei Felnőtt Bajnokságban!

Május 23-án Szolnokon a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola tornatermében került megrendezésre  a Felnőtt Férfi Megyei Bajnokság Playoff elődöntőjének 2. mérkőzése, ahol a mieink a hazai pályán elért győzelmüket követően újra a tavalyi bajnok BKG-SZEK együttesével találkoztak.

Az összecsapást a jászberényi fiúk kezdték jobban és nagyszerű  akciókkal 5 ponttal lógtak meg a szolnokiaktól az első 10 perc után (14-19).

Harkai Hunor edző alakulatának lendületes jó játéka a második periódusra is megmaradt, amely ciklusban ifjú kosarasaink tovább növelték előnyüket, ezáltal a félidőben már kétszámjegyű Lehel Kosársuli vezetést mutatott az eredményjelző (27-40).

A harmadik szakasz ugyanakkor a hazaiaknak sikerült jobban, akik 8 egységet faragtak ebben a játékrészben hátrányukból, így az utolsó etap előtt 52-57-re zárkóztak fel.

A befejező intervallum szoros játékot hozott, azonban ezt a felvonást együttesünk tudta megnyerni minimális különbséggel, ennek köszönhetően pedig 70-76 arányú jászberényi győzelemmel ért véget a mérkőzés.

BKG-SZEK – Lehel Kosársuli 70-76
(14-19, 13-21, 25-17, 18-19)
Szolnok

Lehel Kosársuli: Szőke S. 19, Szabó M. 17, Kovács Á. 13, Novák Á. 12, Répási R. 9, Mondi R. 6, Szalkai D. -.

Harkai Hunor edző így értékelte a mérkőzést:”Köszönöm a játékosaimnak a komoly hozzáállást a mérkőzéshez 40 percen keresztül! Újra megmutattuk karakterünket, mivel a BKG-SZEK csapata újra mentális előnyhöz került az utolsó negyedben, de sikerült fordítanunk és ez a győzelem további lendületet fog adni fiatal csapatunknak a döntő mérkőzéseire. Gratulálok az ellenfélnek az izgalmas, sportszerű meccshez!

Ezzel a győzelemmel együttesünk 2-0-ra megnyerte a két győzelemig tartó párharcot és bekerült a döntőbe, ahol majd ellenfélként a Szolnoki Olaj KK U23 – Szolnoki Baglyok SE párharc győztese fog a mieinkre várni.

A döntő szintén 2 győzelemig fog tartani, ezek az összecsapások pedig tv-s mérkőzések lesznek a szolnoki Olaj TV jóvoltából.