Eb-döntőbe jutott a 3×3-as kosárlabda válogatottunk Kerpel-Fronius Balázzsal

Forrás: http://img.hunbasket.webpont.com

Sikeres Eb-selejtezőn van túl női és férfi 3×3-as kosárlabda válogatottunk. Utóbbi tagja volt csapatunk játékosa, Kerpel-Fronius Balázs is.

A magyar férfi és női 3×3-as kosárlabda válogatott Andorrában játszott Eb-selejtezőt, s mindkét csapatunk sikerrel szerepelt, kiharcolta az Eb döntőben szereplés jogát. A férfi csapat tagja volt Bíró Olivér, Ivosev Tamás, Mohácsi Máté és Keprel-Fronius Balázs, aki a következő szezonban is nálunk pattogatja a kosárlabdát. A csapat szakmai vezetője Csirke Ferenc. A válogatott hazaérkezése után kértem rövid interjút Kerpitől, aki szívesen válaszolt kérdéseimre.

– A legtöbb kosaras most a nyári pihenőjét tölti, míg te a 3×3-as magyar válogatott tagjaként sikeres Eb-selejtezőn vettél részt. Hol és mennyit készültetek erre a megmérettetésre?

– Körülbelül egy hónapja készülünk együtt. A központ Pécs, ott edzünk az U20-as 3×3-as válogatottal, illetve onnan utaztunk a felkészülési tornáinkra Kecskemétre és Ciprusra is.

– Pont a hollandok elleni mérkőzéseteket láttam a Youtube élő közvetítésén, ahol kikaptatok. A folytatásban viszont csak győzelmek jöttek, s bekerültetek az elődöntőbe. Az eredményekből ítélve nem voltak könnyű mérkőzéseitek.

– A Hollandia elleni mérkőzés vége sajnos nem ùgy sikerült ahogy elterveztük. Bizakodásra adott okot, hogy ennyire szoros meccset tudtunk játszani a világbajnoki második helyezettel, ugyanakkor nagy lehetőséget szalasztottunk el. Az eredmények is mutatják (Hollandia ellen 12-13, Svájc ellen 16-13, Ukrajna ellen 21-19), hogy valóban nagyon kiegyenlített volt a csoportunk, szerencsére első helyen sikerült tovább jutnunk.

– A csehek elleni 19-11-es siker már az EB-re való kijutást jelentette számotokra.

– A csehek elleni meccsen idegesen kezdtünk, ezzel megnehezítettük a saját dolgunkat, ám ahogy megnyugodtunk úgy tudtuk egyre inkább kézben tartani, s végül megnyerni a mérkőzést.

– Mit jelent számodra ez a siker?

– Több éve dolgozik együtt ez a csapat nyaranta, ezért egy ilyen siker remek visszaigazolás arról, hogy érdemes dolgoznunk, mert egyre jobb amit csinálunk Mindig nagy élmény Magyarországot képviselni és hálás vagyok amiért egy ilyen közösség része lehetek. Nagyon jò kapcsolat, hangulat alakult ki mind a csapaton belül, mind a szakmai stábbal. Csirke Ferenc mint szakmai vezető, illetve Mohar Péter gyúró nap mint nap velünk dolgozik. A szövetségtől pedig Teszler Sándor segíti a munkánkat.

– Mikor és hol lesz az Eb-döntő?

– Szeptember 14-től 16-ig Bukarestben rendezik majd a finálét.

– Az már korábban kiderült, hogy maradsz Jászberényben. Mit remélsz a következő szezontól?

– A következő szezonban jobb, kiegyensúlyozottabb teljesítménnyel szeretném segíteni a csapatot, s remélem sikerül az ideinél jobb eredményt elérnünk a bajnokságban.

– Mit csinálsz a nyári pihenő alatt?

– Még lesznek különböző tornáink a 3×3-as válogatottal, illetve egyénileg is készülök a következő szezonra. Szerencsére jut idő nyaralásra is a párommal, illetve minél több időt próbálok a családommal tölteni.

A jászberényi kosárlabda barátok nevében ezúton is gratulálunk a 3×3-as válogatottak sikeréhez, s hasonló folytatást kívánunk nekik az Eb döntőben.

Szántai Tibor