Ebben a mérkőzésben sajnos nem volt több

Az NB I A-csoportjában a felsőházi rájátszás 6. fordulójának mérkőzéseit rendezték csütörtökön. A mieink a Falcot fogadták, míg a Szolnok Pécsen lépett pályára, mindkét megyei csapatunk nagyon tartalékosan lépett pályára és nem is volt esélye a győzelemre.

A Falco elleni hazai találkozón nálunk Coleman, Pitts és Cseh, a vendégeknél Perl és Balmazovics nem állt sérülés miatt csapata rendelkezésére. Azaz, mindkét gárda tartalékosan lépett pályára. Ez persze a szombathelyiket zavarta kevésbé, hiszen nekik még így is egy rendkívül erős kezdő ötösük maradt. Ezzel együtt az első félidőben a mieink remekül tartották magukat. A mérkőzés első fele nem a védekezésről szólt, hiszen mindkét oldalon könnyű kosarakat szereztek a csapatok. Felváltva vezetett egyik, vagy másik gárda, miközben sok volt a hiba a játékban az egyik és a másik palánk alatt is. A vendégeknél Reddic vitte a prímet, ő már az első félidőben átlépte a tíz pontos határt. A félidő hajrája a mieinknek sikerült jobban, s négypontos előnnyel mehettünk a nagyszünetben pihenőre (36-32). Az első félidő krónikájához tartozik még, hogy a második negyed közepén Alekszandrov próbált Tóth mellett meglépni, de ütköztek és a szombathelyi játékos rálépett magas bedobónk bal lábfejére. Alekszandrov azonnal lesántikált a pályáról és már nem is jött vissza. A korábbi sérülések után már csak ez hiányzott, hiszen így őt is elveszítettük. Reméljük sérülése nem súlyos és a folytatásban, főleg a kieséses szakaszban számíthat majd rá Nikola Lazics. Egyébként balszerencsés sérülés volt egy ütközés után.

A második félidőt „brutálisan” kezdte a Falco. A Reddic, Curry, Bruinsma, Váradi, Govens kezdő ötös elkezdett védekezni, s ez azonnal fordulatot hozott a játékban. A mieink nehezen tudtak dobóhelyzeteket kialakítani, s ha sikerült, akkor dobásaink nem voltak elég pontosak. A szombathelyiek viszont a szerzett labdák után gyors lerohanásokból rendre eredményesek voltak. Egy 20-2-es rohanást követően már 38-52 volt az eredmény a vendégek javára. A találkozó eldőlt, de Okorn mester a negyedik negyed feléig csak keveset cserélt. Az utolsó öt percben mindkét oldalon a fiatalok kaptak szerepet, s az eredmény különösebben nem változott. Alekszandrov kiesése után már nem volt esélyünk a győzelemre, de ha őszinték akarunk lenni, a második félidei Falco ellen vele együtt sem lett volna (57-78).

Sajnos ennél több nem volt ebben a mérkőzésben. Ilyen körülmények között a Falco egyértelműen erősebb csapat, s megérdemelten nyerte meg a találkozót. Azon pedig nem érdemes gondolkodni, mi lett volna, ha mindkét együttes a legjobb keretével állhatott volna ki a találkozóra. A legnagyobb különbség egyébként a két csapat között az eladott labdák számát – nálunk 16, náluk 8 -, valamint a távoli dobások eredményességét tekintve – 4/28 nálunk és 10/26 náluk – volt.

JP Auto-Jászberényi KSE – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 57-78 (19-19, 17-13, 8-25, 13-21)

JP Auto-JKSE: Ruják 6, Rakics 11/3, Brbaklics 8/3, Alekszandrov 4, Pantelics 10

Csere: Kerpel-Fronius 10/6, Czirbus 8, Fekete –

Vezetőedző: Nikola Lazics

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Govens 11/9, Curry 11/6, Váradi 11/3, Bruinsma 13/3, Reddic 21

Csere: Tóth N. 2, Bíró 6/6, Hódi -, Verasztó 3/3, Körmendi –

Vezetőedző: Gasper Okorn

A találkozót követően a két vezetőedző az alábbiakban foglalta össze véleményét a találkozóról (forrás: mkosz.hu):

Nikola Lazics : – Már a mérkőzés előtt sok problémánk volt, hiszen Coleman, Pitts és Cseh sérülés miatt nem állt a rendelkezésemre. A második negyedben pedig Alexandrov is kiszállt a játékból. Az első félidőben még jól tartottuk magunkat, mert a Falco nagyon lazán játszott. A harmadik negyedben aztán kijött a két csapat közötti különbség, és a vendégek megérdemelten nyerték meg a találkozót. Ezzel együtt egy rossz szavam sem lehet játékosaimra, mert amit lehetett, megtettek a bombaerős Falco kezdő ötöse ellen. Mi abban bízunk, hogy sérültjeink állapota napról-napra javul, s velük kiegészülve kezdhetjük majd a rájátszás kieséses szakaszát.

Gasper Okorn:- Az első félidőben szinte semmit sem valósítottunk meg abból, amit megbeszéltünk. Játékosaim azt hitték, hogy a Pitts nélküli Jászberény ellen könnyű dolguk lesz. A szünetben rendet raktunk a fejekben, és úgy kezdtünk el játszani, ahogy az elejétől kezdve kellett volna. Szigorúan védekeztünk, sok gyors és könnyű kosarat szereztünk. Megyünk tovább, mindig csak a következő mérkőzésre fókuszálunk.

A felsőház másik csütörtöki mérkőzésén a rendkívül tartalékos, már Vojvodát is nélkülöző Szolnok ellen a pécsiek hazai pályán egy félidő alatt 63 (!) pontot szereztek, s nem volt kérdéses, hogy megnyerik a mérkőzést.

PVSK-VEOLIA – Szolnoki Olaj KK 108-87 (30-16, 33-22, 23-24, 22-25)

Szabadnapos volt: EGIS Körmend

A felsőház állása:

  1. EGIS Körmend 23 gy 7 v
  2. Szolnoki Olaj KK 22 gy 9 v
  3. Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 21 gy 10 v
  4. JP Auto-JKSE 18 gy 13 v
  5. PVSK-VEOLIA 16 gy 15 v

A felsőházban vasárnap rendezik a következő fordulót:

  1. május 5. – vasárnap

16.00 óra: EGIS Körmend – JP Auto JKSE (híreink szerint az M4 Sport élőben közvetíti a találkozót, ezért változott a kezdés időpontja 18 óráról 16 órára)

18.00 óra: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – PVSK-VEOLIA

Hajrá JP Auto-JKSE!

Szántai Tibor