Edzői továbbképzés a Bajcsyban

Szeptember 13-án, pénteken délután a Bajcsy tornatermében Asztalos József volt a Lehel Kosársuli vendége

 

Asztalos József, a debreceni Kosárlabda Akadémia leány szakágvezetője, a Ziccer Tigrisek Kosársuli – 1996-ban alakult és a legkisebbektől a 18-20 évesekig képezi az ifjú kosarasokat – vezetője 1971-ben ismerkedett meg a kosárlabdázással és 1979 óta edzősködik, azaz negyven éves tapasztalattal rendelkezik. Ez meg is látszott a jászberényi bemutató edzésén, ahol Szögi Ádám csoportjával dolgozott.

Játékos formában, nagyon sok érdekes, hasznos gyakorlatot leshettek el tőle a Lehel Kosársuli edzői, akik nagy érdeklődéssel figyelték az edzést. Valamennyiük számára nagyon érdekes volt, hogy Asztalos József az induló- és a dobócsel, valamint a sarkazás kapcsán is a gyakorlatokhoz karikát használt. Ez nehezítette, de könnyítette is a fiatalok dolgát. Látszott, hogy nagyon ért a fiatalok nyelvén, mert az ifjak nagy figyelemmel és fegyelemmel végezték a feladatokat. Menet közben rendre magyarázatot is adott egy-egy gyakorlat kapcsán, s az edzés végén kíváncsi volt fiatal edzőink véleményére is.

Asztalos József Józsa Miklós révén járt nálunk, s nagyon hasznos másfél órát töltött a Bajcsy tornatermében. A tervek szerint a továbbiakban is lesznek ilyen edzői továbbképzések saját szervezésben is, mert nem csak a gyerekeknek, de edzőinknek is folyamatosan képezni kell magukat.

Nagyszerű másfél óra volt! Várjuk a folytatást!

Szántai Tibor