Igazán a tisztes helytállás lehetett a célunk négy idegenlégióssal és három sérülttel az Alba Fehérvár otthonában, a bajnokság 7. fordulójában. Fotó: mkosz.hu.

Tartalékos csapatunk jól kezdte a találkozót, hiszen egészen az első negyed hajrájáig vezettünk. Ám elég volt egy kis kihagyás, egy-két eladott labda, s máris fordult az eredmény, 10 percnyi játék után 30-22-re vezettek a házigazdák. A dobott pontjaink száma nem volt rossz, ám nagyon sok pontot kaptunk. Lendületbe jött a hazai gárda és a második negyed elején 10 pont fölé nőtt a két csapat közti különbség. Ám ebben az időszakban rendre vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe és a félidőre 9 pontra csökkentettük a hátrányunkat (54-45).

Sajnos a védekezésünkön nem sikerült javítani a nagyszünet után sem, s mivel a hazaiaknak nagyobb volt a rotációja, így nőni kezdett a különbség. Ekkor már csak az volt a kérdés, hogy hány ponttal nyeri meg a találkozót a hazai gárda. Több mint 20 labdát adtunk el, s ezzel alaposan megkönnyítettük ellenfelünk dolgát. Egy kis öröm azért nekünk is jutott az ürömben, hiszen két fiatal játékosunk Szigedi Bence és Mondi Richárd is elsüllyesztett egy-egy triplát a fehérváriak kosarába. Ezzel együtt is érvényesült a papírforma. Ezen a napon, ebben az összeállításban sokkal többre nem lettünk volna képesek.

Alba Fehérvár – Jászberényi KSE 107-72 (30-22, 24-23, 31-15, 22-12)

Alba Fehérvár: Ljubicsics 20/15, Govens 18/6, McDuffie 11/6, Csupkovics 11/3, Csorvási 8. Csere: Guyton 13/6, Molnár 16, Lukács 6/6, Takács Ma. 2, Takács Mi. 2.

Jászberényi KSE: Ruják 6, Reed 15, Miller 15/3, Alekszandrov 16/6, Pantelics 6. Csere: Mészáros 8/6, Szigedi 3/3, Mondi 3/3.

A találkozót követő sajtótájékoztatón az edzők és egy-egy játékos az alábbiak szerint értékelte a mérkőzést (forrás: mkosz.hu)

Jesús Ramírez, az Alba Fehérvár vezetőedzője: – Magával az eredménnyel elégedett vagyok, ám a csapat kettős arcát mutatta a mérkőzésen. Az első félidőben nem volt megfelelő a játékunk intenzitása, és amikor egész pályás letámadással védekeztünk sokszor hibákat vétettünk, amelyekből könnyű kosarakat kaptunk. A nagyszünet után sikerült változtatni mind a támadásban, mind a védekezésben és egy sokkal agresszívabb, harcosabb csapat lépett pályára. Fontos volt, hogy fiatal játékosaink sok időt töltöttek a pályán, és tapasztalatot tudtak gyűjteni.

 

Lo Elhadji Malick, a JKSE megbízott vezetőedzője: – Amennyiben egészséges, teljes csapattal játszottunk volna, huszonkét eladott labdával sem tudtuk volna legyőzni az Albát hazai pályán. Ma sajnos ennyire tellett, mert olyan helyzetben vagyunk, hogy szinte edzeni, gyakorolni és felkészülni rendesen nem tudtunk erre a meccsre. Nem akarunk kifogásokat keresni, meg kell találnunk a kiutat ebből az állapotból.

 

Takács Martin, az Alba Fehérvár játékosa: – Nem kezdtünk jól a mérkőzésen, ráadásul két vereség után fogadtuk a jászberényieket, tehát nagyon fontos volt, hogy győzelemmel zárjuk az összecsapást. Úgy gondolom, jól játszottunk, valamint lényeges volt, hogy megfelelő energia érkezett a kispadról.

 

Ruják Bence, a JKSE játékosa: – Nehéz értékelni egy ilyen nagyarányú vereség után, rengeteg sérültünk van, ami megnehezíti a felkészülést. Persze, nem szabad mentségeket keresnünk, profi sportolók vagyunk. Próbáltunk mindent megtenni, ami ezúttal ennyire volt elég.

Hajrá JKSE!

 

Szántai Tibor