Eljátszadozott velünk az újonc

A rosszul sikerült Zalaegerszeg elleni találkozó után senki sem gondolta, hogy az újonc OSE Lions ellen talán NB I A-csoportos történetünk legfájóbb vereségét szenvedjük el. Fotó: Gémesi Balázs.

Veszíteni soha, senki ellen nem jó, de veszítettünk mi már nem egy alkalommal úgy, hogy szurkolóink és ellenfeleink is megsüvegelték kosarasaink teljesítményét. Hát a ZTE elleni vereség nem ezek közé tartozott, de ott legalább 15 percig partiban voltunk. Az újonc Oroszlány ellen viszont csak egy jó fél percünk volt. A második negyed első 30 másodperce, amikor egy tripla után egy duplát is értékesítettünk, ám a várt folytatás elmaradt. Igaz, ekkor már túl voltunk egy 11-25-ös negyeden.

Bár egyet aludtunk már a találkozóra, higgadtabban értékelve sem igazán találhatunk olyan momentumot, amely mellettünk szólt volna. Borzalmasan védekeztünk, gyatrán dobtunk és a játék minden elemében jobb volt ellenfelünk. Időnként úgy tűnt, mintha a mieink először léptek volna pályára ebben az összeállításban. Senki sem tudta mit akar a másik, s ebből semmi jó nem sülhetet ki. A vendégek viszont tették a dolgukat, és rendre könnyű kosarakkal büntették a mieink hibáit. Így aztán érthető volt, hogy a szép számú vendégszurkoló kiválóan érezte magát a lelátón.

Eljátszadozott velünk az újonc, akiknek Magyar Kupa 8-as döntőt ért jászberényi győzelmük. Mi pedig törhetjük a fejünket, hogy miért játszott ilyen elképzelés nélkül, alárendelt szerepet csapatunk hazai környezetben. Mert ennél azért korábban – pl. a Falco vagy a PVSK ellen – sokkal többet mutattak kosarasaink. Elkeserítő vereség volt, talán nem túlzás azt állítani, hogy NB I A-csoportos történetünk egyik legfájóbb veresége volt ez. Innen kell(ene) felállnunk, ami nem lesz könnyű. Hogy min kell változtatni, azt a szakvezetésnek és a klub vezetésének kell eldönteni, lehetőségeik ismeretében. Egy biztos, nem a másikban kell keresnie a hibát a játékosoknak, hanem mindenkinek a saját teljesítményén kell elgondolkoznia, mert amit vasárnap produkáltak, az nagyon kevés volt.

 

Jászberényi KSE – OSE Lions 67-93 (11-25, 19-27, 16-18, 21-22)

JKSE: Nelson 6/3, Miller 8, Mészáros 2, Alekszandrov 15/3, Pantelics 7. Csere: Buzás 8/3, Ruják 10, Brbaklics 7/3, Peringer 4, Mondi -, Szigedi -, Vas Teplán -.

OSE Lions: Abell 3, Washington 17/6, Mohácsi 6, Bozsovics 21/3, Hayes 18. Csere: Rizvic 16/6, Garamvölgyi 4, Demeter 4, Illés 2, Zsíros -, Anda 2, Kucsora -.

A találkozót követő sajtótájékoztatón az edzők és egy-egy játékos az alábbiak szerint értékelte a találkozót (forrás: mkosz.hu):

Lo Elhadji Malick, a JKSE megbízott vezetőedzője: – Gratulálok az oroszlányiaknak, nemcsak a mai mérkőzéshez, hanem az eddigi szereplésükhöz is. Lejátszottak bennünket a pályáról minden tekintetben. Fejben, lábban és kézben sem voltunk partiban velük. Dolgoznunk kell tovább, hogy a szezon végén legalább a bennmaradásunkat biztosítsuk.

Sebastjan Krasovec, az OSE Lions vezetőedzője: – Nemcsak a csapatnak, hanem a szurkolótáborunknak is szeretnék köszönetet mondani. A pályán a fiúk, a lelátón pedig a szurkolók tettek ma meg mindent a sikerért. Nagyon értékes győzelmet szereztünk Jászberényben.

Ruják Bence, a JKSE játékosa: – Semmit sem úgy csináltunk a pályán, mint ahogyan azt megbeszéltük. Az első félidőben az OSE átrohant rajtunk, mi pedig nagyon pontatlanul dobtunk. Ennek így csak vereség lehetett a vége, gratulálok az Oroszlánynak, megérdemelten nyertek.

Milivoje Bozovics az OSE Lions játékosa: – Amikor elindultunk Jászberénybe, nem gondoltam volna, hogy ilyen nagy különbséggel nyerhetünk. Jó csapat a Jászberény, de mi jól kezdtünk és a folytatásban is jól teljesítettünk.

Hajrá JKSE!

Szántai Tibor